16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi dă la săraci lemnele de foc provenite din deşeuri şi tăieri
Primăria Galaţi dă la săraci lemnele de foc provenite din deşeuri şi tăieri

Primăria municipiului Galaţi deţine în depozitul propriu 1.500 mc de lemne de foc rezultate din tăieri de copaci sau din deşeuri pe care intenţionează să le acorde, în regim de ajutor de urgenţă, familiilor şi persoanelor aflate în dificultate şi care îşi încălzesc locuinţa cu sobe pe lemne.
În acest sens a pregătit un proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului consilerilor locali în şedinţa ordinară de luna aceasta.
Dacă proiectul va fi aprobat, se va acorda un ajutor de urgenţă pentru sezonul rece, 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023, constând în 3,5 m3 lemne de foc/persoană singură/ familie.
Ajutorul de urgenţă constând în lemne de foc urmează a fi acordat persoanelor/familiilor cu un venit mediu net lunar/membru de familie sub nivelul salariului minim net pe economie care, în urma efectuării anchetei sociale, se pot încadra în una din situaţiile de prioritate identificate mai jos:
1. pensionari singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau cu susţinători legali, dar aceştia se află în imposibilitatea de a susţine financiar cheltuielile legate de achiziţionarea combustibililor necesari încălzirii locuinţei acestora în perioada de iarnă;
2. familii confruntate cu probleme grave de sănătate ale membrilor acesteia care, în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale ce necesită acordarea unui ajutor de urgenţă;
3. persoanele cu handicap, gradul mediu, accentuat şi grav;
4. alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.
„În evidenţa Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi sunt aproximativ 400 de familii/persoane singure pentru care ajutorul acordat conform legislaţiei în vigoare este insuficient pentru acoperirea întregului sezon rece”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.
În plus, se propune şi alocarea de la bugetul general de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi, pentru anul 2022 a sumei de 160.000,00 lei cu TVA, pentru transportul lemnelor la domiciliul beneficiarilor.


Articole înrudite