03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi va avea un Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret
Primăria Galaţi va avea un Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local privind constituirea unui Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret pentru asigurarea participării tinerilor gălăţeni la deciziile care îi vizează. Scopul este acela de a consulta tinerii din municipiul Galaţi şi de a stimula participarea acestora la formularea politicilor publice, promovarea dialogului între generaţii şi promovarea viziunii tinerilor în procesele decizionale la nivel local.

Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret va funcţiona sub tutela Primăriei municipiului Galaţi, iar structura consiliului va fi formată din reprezentanţi (cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 ani cu domiciliul în judeţul Galaţi) ai structurilor de tineret precum: fundaţii municipale pentru elevi şi tineret, organizaţii de elevi şi organizaţii studenţeşti, structuri sindicale adresate tineretului, structuri patronale ale tinerilor, reprezentanţi ai structurilor de tineret din cadrul partidelor politice reprezentate în Consiliul Local Galaţi.

Şedinţele plenului consiliului vor fi convocate de către primarul municipiului Galaţi, secretariatul consiliului sau de cel puţin 1/3 din membrii cu drept de vot şi se vor desfăşura  o dată pe lună în sesiune ordinară şi ori de câte ori e nevoie în sesiune extraordinară.

Prin intermediul Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret, cu implicarea directă a primarului municipiului Galaţi, a Consiliului Local şi a specialiştilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului, vor fi sprijinite iniţiativele, proiectele şi acţiunile propuse de tineri, în limitele resurselor disponibile, şi, de asemenea, va fi asigurată participarea acestora la luarea deciziilor care îi vizează.

Principalele domenii abordate vor fi: cultură, educaţie şi formare, ocuparea forţei de muncă, sport şi stil de viaţă sănătos, activităţi de voluntariat, antreprenoriat, cooperare internaţională etc. Tinerii vor putea face propuneri primarului şi consiliului local pe direcţiile de finanţare pentru activităţile de tineret.

 

Foto arhivă Proiectul ”Aleşi locali pentru o zi”


Articole înrudite