01 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi va construi un adăpost modern pentru câinii fără stăpân
Primăria Galaţi va construi un adăpost modern pentru câinii fără stăpân

În prezent, pe raza municipiului Galaţi există un adăpost public pentru câinii comunitari, situat pe strada Zimbrului, a cărui capacitate maximă este de 1.250 câini. Locaţia este însă improprie din punct de vedere al amplasamentului şi nu respectă într-u totul legislaţia privind normele de igienă si sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, fiind amplasat în vecinătatea zonelor de locuit. În aceste condiţii, în special în perioada de vară, există un disconfort evident pentru locatarii din zonă şi care au recalmat în mod repetat acest neajuns. Pe de altă parte, locaţia de adăpostire prezintă de cele mai multe ori un grad de ocupare peste limita admisibilă, ceea ce contravine legislaţiei în vigoare.
Aşadar, municipalitatea a concluzionat că se impune construirea unui adăpost nou pentru câinii fără stăpân din municipiul Galaţi, ce va amplasat pe strada Macului, construcţia urmând să respecte toate standardele şi cerinţele actuale. În acest sens, a fost lansată o achiziţie publică pentru servicii de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate, pentru obiectivul ”Amenajare adăpost pentru câini fără adăpost, strada Macului”.
Câştigătorul licitaţiei va realiza următoarele lucrări: amenajare adăpost pentru câini fără stăpân, sistematizarea pe verticala a terenului,  sistem de colectare si evacuare ape menajere si pluviale, amenajare acces auto şi - amenajare spatii necesare functionării: administrativ, cabinet veterinari, magazii etc.
Valoarea estimată a contractului este de 70.000 lei fără TVA, iar termenul de realizare este de 4 luni.


Articole înrudite