20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi va moderniza depoul de tramvaie cu fonduri europene
Primăria Galaţi va moderniza depoul de tramvaie cu fonduri europene

În paralel cu licitaţia privind achiziţia a 18 tramvaie noi, municipalitatea se preocupă şi de ”garajul” în care vor sta acestea. Depoul nr.1 de tramvaie, aparţinând Transurb SA, nu a mai beneficiat de lucrări de modernizare de mai bine de 40 de ani. În acest sens, Primăria municipiului Galaţi a demarat pe sistemul de achizitii publice SICAP licitaţia pentru achiziţia de servicii de proiectare - faza DALI - pentru obiectivul „Modernizare depou tramvaie”, cu o valoare totală estimată de valoarea totală estimată situată între 421.732 lei.
Lucrările propuse a fi proiectate şi ulterior realizate vizează lucrări de reparaţii şi modernizare la halele de reparaţii ale depoului, dezvoltarea capacităţii de preluare şi întreţinere a tramvaielor moderne care au lungimi cuprinse între 25 - 30 m, construirea unui dispecerat, reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor precum şi montarea unor macazuri noi, înlocuirea firului de contact pentru tramvaie, dar şi reabilitarea carosabilului, trotuarelor, reţelelor hidroedilitare inclusiv calea de rulare a tramvaielor pe sectorul de drum cuprins între Piaţa Energiei şi intrarea în depou.
Obiectivul va fi propus pentru finanţare din fonduri europene POR - Axa Prioritară 4.1 4.1 „Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană şi a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor”.
Depoul nr.1 al SC Transurb SA Galaţi este situat pe str. Siderurgiştilor, iar construcţiile au fost realizate în parte în anii 1970-1980 şi până în ziua de astăzi au rămas în stadiul iniţial de amenajare. În forma actuală, depoul nu mai corespunde cerinţelor din punct de vedere tehnic şi funcţional, mai ales că a fost construit pentru tramvaie cu lungime de 15 m. În prezent, parcul activ este format din tramvaie de 18 m şi 24 m lungime.


Articole înrudite