Primăria Galaţi vrea să reabiliteze blocul social PEXCO cu fonduri europene Recomandat

Miercuri, 19 Septembrie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Blocul PEXCO, situat în Micro 39A, este cunoscut în zonă pentru starea de degradare şi mizeria care a pus stăpânire aici. Clădirea a intrat în patrimoniul municipiului Galaţi în 2001 când Consiliul Local a decis cumpărarea imobilului cu destinaţie de locuinţe sociale. Numai că chiriaşii din acest bloc nu şi-au plătit datoriile de ani de zile la utilităţi. Aşa s-a ajuns ca acest bloc să nu mai beneficieze de apă potabilă, apă caldă şi căldură. Blocul este locuit de persoane cu venituri modeste şi cu o situaţie materială precară, care au ajuns la disperare din cauza situaţiei locative de aici.
Cu toate acestea, municipalitatea a hotărât că este necesar să facă ”curăţenie” în acest bloc şi să le ofere chiriaşilor un minim confort, investind în recompartimentarea spaţiilor de locuit, în vederea creării unor locuinţe sociale noi, cu grupuri sanitare proprii întrucât, în prezent, există un singur grup sanitar comun pentru fiecare nivel. De asemenea, vor fi refăcute tencuielile interioare şi exterioare, înlocuirea tâplămplăriei exterioară şi interioară, montarea unei centrale termice de bloc, contorizarea individuală a utilităţilor, dar şi înlocuirea actualului acoperiş cu unul de tip şarpantă.
Primul pas către realizarea acetor lucrări a fost făcut de Primăria municipiului Galaţi prin lansarea unei achiziţii publice pentru serviciile de proiectare faza DALI pentru obiectivul ”Reabilitare şi modernizare bloc Pexco” cu o valoare estimată de 85.560 lei, însă investiţiile vor avea ca principală sursă de finanţare fondurile europene ce vor fi alocate prin intermediul unui proiect ce urmează a fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) - Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban (& Regiuni).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu