28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Procurorii au decis exhumarea studentei de 21 de ani şi a bărbatului de 46 ani morţi în condiţii suspecte
Procurorii au decis exhumarea studentei de 21 de ani şi a bărbatului de 46 ani morţi în condiţii suspecte

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au decis astăzi, 23 noiembrie 2021, exhumarea cadavrelor a doi pacienţi care şi-au pierdut viaţa, în condiţii suspecte, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolele "A murit cu zile de pneumonie, internat prea târziu în spital" şi "A murit la doar 21 de ani după ce a fost diagnosticată greşit".

Trupurile celor doi, al fetei de 21 de ani şi al bărbatului de 46 de ani, au fost exhumate astăzi şi au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, în vederea efectuării necropsiilor.

"În cauza în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați s-a sesizat din oficiu privind săvârșirea a două infracțiuni de ucidere din culpă, la data de 22 noiembrie 2021 s-a dispus deshumarea acestora în vederea stabilirii cauzei și felului morții acestora“, a precizat Marcel Codiță, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Nici una dintre familiile celor doi nu au avut puterea de a asista la deshumări. Le este foarte greu, dar vor să se facă dreptate.

"Rezultatul autopsiei nu a fost concludent, mă gândesc. De ce ar mai fi nevoie altfel să mai trec încă o dată prin aceeași durere pentru că, vă dați seama, nu îmi este ușor și nu mi-a fost ușor să accept așa ceva. M-am gândit că o să o supăr pe fetița mea, dar poate, pentru dreptate mă iartă. Mai este un semn de întrebare cu infecțiile intraspitalicești, apăreau în analizele ei, nu au apărut trecute pe certificatul de înhumare și poate nici al autopsiei, poate mai trebuie făcut încă o dată ceva. Am înțeles că pe lângă Parchetul Curții de Apel s-a autosesizat și Avocatul Poporului. Dacă rezoluția pe care ei o găsesc consider că nu este ceea ce trebuie, eu voi merge până în pânzele albe. Eu am spus, fetița mea nu mi-o mai aduce nimeni înapoi, dar lucrurile nu trebuie lăsate așa. Nu atât pentru mine, cât pentru alții”, susține Carmen Anghele, mama Mihaelei Anghele.


Articole înrudite