30 NOIEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Producţia de fontă, oprită la Combinat!
Producţia de fontă, oprită la Combinat!

Acest lucru ar urma să se întâmple în cursul ultimei săptămâni a lunii aprilie, când este preconizată oprirea singurului furnal care funcţionează la ora actuală, şi anume Furnalul 5. Oprirea Furnalului 5 se va face pentru realizarea unor lucrări de modernizare la aparatul de încărcare, potrivit informaţiilor furnizate de liderul Sindicatului Liber al Siderurgiştrilor, Ilinca Diaconu. „Oprirea Furnalului 5 este estimată să dureze până în jurul datei de 20 mai, perioadă în care se vor face lucrări de revizie, dar şi de modernizare. De asemenea, în aceeaşi perioadă va fi oprită şi Oţelăria, unde se vor efectua lucrări de revizii şi reparaţii, şi aici este vorba de reparaţia capitală a convertizorului numărul 3. Nimeni nu va fi trimis acasă, toată lumea va lucra la lucrările de revizii, la reparaţii sau la curăţenie”, ne-a mai declarat liderul Sindicatului Liber al Siderurgiştilor, Ilinca Diaconu.
Pe perioada în care Furnalul 5 şi singura oţelărie care mai funcţionează vor fi oprite, vor fi folosite brame ca materie primă pentru laminoare. De asemenea, este preconizată şi efectuarea de lucrări de modernizare la turbosuflantele de la UPDES, investiţiile având ca principal scop reducerea consumului de energie electrică şi eficientizarea activităţii fostului colos siderurgic.
Dacă despre efectuarea acestor investiţii care rămâne de văzut dacă vor fi realizate în totalitate şi în mod corespunzător sindicatele au fost înştiinţate încă de acum câteva săptămâni de reprezentanţii conducerii unităţii, în paralel conducerea ArcelorMittal Galaţi, prin country managerul Ionel Borş, face demersuri pe lângă reprezentanţii instituţiilor statului, alături de alţi agenţi economici, pentru luarea unor măsuri care vizează reducerea preţului energiei electrice prin eliminarea unor taxe, dar şi pentru amânarea liberalizării preţului gazelor naturale. O întâlnire între reprezentanţii patronatelor, ai federaţiilor sindicale şi ai guvernului pe această temă a avut loc ieri după amiază.

Articole înrudite