Programul de studii universitare de licenţă ”Tehnică dentară” de la UDJ Galaţi a fost invalidat de ARACIS Recomandat

Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evaluarea programului de studii universitare de licenţă ”Tehnică dentară” din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” (UDJ) Galaţi a fost invalidat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Invalidarea vine după ce în şedinţa Consiliului ARACIS din luna august 2018 a fost analizat rezultat cercetării comisiei de etică a acestei instituţii efectuată cu privire la modul de desfăşurare a evaluării programului ”Tehnică dentară” de către membrii evaluatori. Comisia de evaluare a fost formată din prof. univ. dr. Norina Consuela Forna (decanul Facultăţii de Medicină Dentară Iaşi), prof. univ. dr. Veronica Mercuţ, prof. univ. dr. Liliana Porojan şi studentul Mihai Teodorescu.
Calitatea de expert evaluator ARACIS este obţinută de acei profesori consideraţi a fi vârfuri în domeniile în care activează şi de a căror evaluare periodică (o dată la cinci ani pentru universităţi, mai des pentru programe de studiu) depinde acreditarea unor specializări, determinarea cifrei maxime de şcolarizare şi gradul de încredere pe care îl primeşte fiecare universitate în parte. Însă eliminarea Norinei Forna nu a fost una lipsită de incidente şi de scandal. Aceasta a condus echipa care trebuia să evalueze programul de studii universitare de licenţă de la Universitatea ”Dunărea de Jos“ din Galaţi în vara acestui an, relatează Ziarul de Iaşi. Jurnaliştii de aici au aflat că cei care au sesizat Comisia de Etică a instituţiei au fost contabilii ARACIS după ce au observat ceva ciudat: în deconturile solicitate de membrii echipei care trebuia să facă evaluarea figura faptul că au ajuns la 21.00 seara şi au plecat a doua zi dimineaţă la 07.00, timp în care au consultat tot ce era necesar şi au realizat evaluarea.
Drept urmare, comisia a votat aproape în unanimitate ca prof. dr. Norina Forna şi prof. dr. Veronica Mercuţ, de la UMF Craiova, să fie eliminate din Registrul Naţional al Evaluatorilor ARACIS, prof. dr. Liliana Porojan, de la UMF Timişoara, să fie suspendată un an din registru, iar studentul Mihai Teodorescu să fie suspendat şi el pentru şase luni. „Se decide recuperarea sumelor plătite membrilor echipei de vizită pentru deconturi şi plata vizitei. Se decide invalidarea evaluării programului de studii universitare de licenţă «Tehnică detară» din cadrul Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi şi refacerea acestei evaluări, fără costuri suplimentare din partea universităţii“, se precizează în hotărârea ARACIS semnată de prof. dr. Iordan Petrescu, preşedintele forumului. Prof. dr. Norina Forna a contestat decizia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu