20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PROGRAMUL Pelerinajului de Florii 2024, din Galaţi şi Brăila
PROGRAMUL Pelerinajului de Florii 2024, din Galaţi şi Brăila

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în municipiile Galaţi şi Brăila, precum şi în alte localităţi din cele două judeţe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos, se va desfăşura tradiţionalul Pelerinaj de Florii, care aminteşte de momentul Intrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului.
În municipiul Brăila, începând ora 14.00, preoţii şi credincioşii se vor întâlni în faţa bisericii „Sf. Cuv. Parascheva”. De aici, la ora 14.30, se va porni în procesiune pe „Calea Călăraşilor”, spre Catedrala „Naşterea Domnului”.
În municipiul Galaţi, începând cu ora 15.00, preoţii şi credincioşii se vor întâlni la biserica „Vovidenia”, de unde, începând cu ora 16.00, se va porni în procesiune pe „Calea Domnească” spre Catedrala Arhiepiscopală.
La aceste procesiuni vor participa copii şi tineri din parohii, precum şi numeroşi credincioşi purtând stâlpări de finic, icoane, prapori, ripide, cruci şi făclii.
La ambele procesiuni va participa şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care va săvârşi pe esplanadele celor două Catedrale slujba de binecuvântare a stâlpărilor şi va rosti cuvânt de învăţătură.
Programul liturgic va continua cu slujba Privegherii în cinstea sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.
În Duminica Floriilor (28 aprilie), Înaltpreasfinţitul Părinte Casian va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.


Articole înrudite