20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Prinşi cu droguri în pălărie! 5 persoane reţinute la Galaţi
VIDEO: Prinşi cu droguri în pălărie! 5 persoane reţinute la Galaţi

La data de 24 aprilie 2024, poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au documentat activitatea infracţională a 5 persoane, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada februarie – 24 aprilie 2024, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, patru dintre persoane ar fi deţinut, depozitat, transportat şi comercializat 535 de grame de droguri de mare risc sub formă de substanţă cristalină (3-CMC şi 4-CMC), către diverşi consumatori din judeţul Galaţi.
Cu privire la cea de-a cincea persoană cercetată, s-a reţinut că, în aceeaşi perioadă, ar fi deţinut şi vândut aproximativ 90 de grame de droguri de mare risc (3-CMC şi 4-CMC), cu sume cuprinse între 200 şi 400 de lei.
De asemenea, aceasta şi o altă persoană cercetată, au fost depistate în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat 3,5 grame şi respectiv 5 grame de substanţă cristalină (4-CMC, drog de mare risc) pentru sumele de 400 şi 1.000 lei.
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate peste 475 de grame de drog de mare risc (substanţă cristalină 4-CMC), grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanţă, plicuri autosigilante, sume de bani în lei şi valută, precum şi alte mijloace de probă.
La data de 24 aprilie procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus reţinerea a 5 persoane.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi de cel aljandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite