19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Replica suporterilor interzişi pe stadion după meciul Oţelul - U Cluj
Replica suporterilor interzişi pe stadion după meciul Oţelul - U Cluj

Amenzile şi interdicţiile date de Jandarmerie la 3 suporteri care ar fi deranjat spectatorii pentru că stăteau în picioare la meciul Oţelul - U Cluj au dus la multe discuţii pro şi contra celor trei.

Incidentul a fost explicat pe larg într-un comunicat dat de Jandarmeria Galaţi, însă iată că a venit şi replica celor 3 suporteri care consideră că măsurile luate împotriva lor au fost abuzive.

Comunicatul Jandarmeriei este în total dezacord cu realitatea, deoarece nimeni din grupul suporterilor activi de la T2 Sector C nu a ameninţat, înjurat sau să aducă jigniri agenţilor de pază MMA, lucru pe care îl vom proba cu martori în instanţă (presupusul motiv pentru care am fost amendaţi şi interzişi pe stadion timp de 1 an)”, explică Paul Voicu, unul dintre cei trei suporteri.

Acesta mai afirmă că lucrurile au stat exact invers şi că totul a pornit de la un agent de pază. „Ulterior au apărut 2 jandarmi de la "Dialog", care, fără a "dialoga", l-au scos în afara stadionului pe unul dintre suporterii noştri şi l-au sancţionat contravenţional, deoarece a avut curajul de a cere o explicaţie la modul în care noi susţinem echipa în picioare şi într-un mod continuu. Însă jandarmii în cauză ocoleau răspunsul, unul din ei enunţând faptul că el e "Legea!". Aceste aspecte s-au întâmplat la jumătatea primei reprize a meciului de fotbal Oţelul Galaţi - U. Cluj, după care, până la finalul meciului totul a decurs normal, fără să mai existe vreo discuţie cu agenţii de pază şi nici cu vreun jandarm. Cu toate acestea, la finalul partidei de fotbal, când ne îndreptam spre ieşire, au fost opriţi de către 2 jandarmi şi legitimaţi câţiva dintre suporteri, iar eu împreună cu cea de-a treia persoană am fost anunţaţi că suntem sancţionaţi şi dacă suntem de acord să semnăm procesul verbal, dar fără să ni se aducă la cunoştinţă motivele concrete. (ni se tot repeta: "Aţi făcut scandal!!!")”, afirmă Paul Voicu.

Potrivit declaraţiilor celor 3 suporteri, înainte de începerea campionatului, cu sprijinul clubului CS Oţelul Galaţi, un numeros grup de suporteri au stabilit să ducă mai departe tradiţia micii galerii de la T2 Sector C, o tradiţie ce durează de peste 30 de ani de oţelari - adevăraţii suporteri, astfel încât toţi cei ce au solicitat carduri la acel sector au fost înştiinţaţi în prealabil că acolo se încurajează activ şi din picioare echipa Oţelul Galaţi.

Considerăm că măsura luată este discriminatorie şi nelegală care a avut drept scop umilirea noastră. Regretabil însă este faptul că printre noi sunt concitadini şi pseudo-suporteri care afişează o bucurie injustă pentru faptul că noi am fost în acest fel "eliminaţi" şi că-şi vor mânca în linişte seminţele dosite la intrare fără a mai fi deranjaţi de către cei trei "cavaleri de neuitat" ce nu vor mai "încuraja o echipă atât de mare" pe stadion, ÎN PICIOARE!!!”, subliniază suporterul.

Am ţinut să ne exprimăm acest punct de vedere deoarece, de când a apărut articolul în ziarul dumneavoastră, am constatat că, pe lângă oamenii care ne-au susţinut şi au blamat metodele "miliţieneşti" aplicate de forţele de ordine, există şi foarte mulţi care au "aplaudat" şi încurajat acţiunea lor, numindu-ne în toate felurile, de la cocalari la beţivi, drogaţi, disperaţi, Tarzani, s.a. Ca o paranteză, noi ăştia sancţionaţii suntem economişti şi jurişti cu vastă experienţă în domeniile în care activăm. Voi?”, întreabă suporterii sancţionaţi.

Comunicatul de presă al Jandarmeriei Galaţi poate fi citit integral în articolul: „Trei membri fondatori SOCIOS Oţelul Galaţi s-au ales cu amendă şi interdicţie la meciul Oţelul Galaţi - U. Cluj”.


Articole înrudite