S-A APROBAT: 5 blocuri din Galaţi vor fi reabilitate cu fonduri europene (FOTO) Recomandat

Marți, 14 Ianuarie 2020 16:05
Publicat în Știrea zilei

Aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat AICI «-- CLICK, consilierii locali gălăţeni, întruniţi în şedinţă extraordinară, au aprobat, astăzi, marţi, 14 ianuarie 2020, două proiecte care vizează creşterea performanţei energetice pentru blocurile E7, E8, C21, C22, din str. Regiment 11 Siret, precum şi pentru blocul de locuinţe M, din str. Albatros, prin intermediul fondurilor europene.

Valoarea totală a proiectului „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe E7/E8/C21/C22, str. Regiment 11 Siret, nr. 27/35/29/31, din Municipiul Galaţi” este în cuantum de 1.832.154 euro, inclusiv TVA. Proiectul „Creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe M, str. Albatros, nr. 1, din Municipiul Galaţi” este în valoare de 574.660 euro, inclusiv TVA. Pentru ambele proiecte finanţarea nerambursabilă este de 60%.

Lucrările prespupun în principal anveloparea blocurilor, termohidroizolarea teraselor, închiderea balcoanelor, izolarea planşeelor şi schimbarea corpurilor de iluminat pe casa scării. Proiectele sunt în stadiu de evaluare, fiind depuse în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A - Clădiri rezidenţiale, Apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Municipalitatea mai are în evaluare proiecte pentru încă 13 blocuri în valoare de aproximativ 4 milioane de euro. Totodată, în implementare se află un proiect cu fonduri europene de aproximativ 420.000 de euro care vizează blocul D din Cartierul Micro 13B şi blocul PR3A din Cartierul Micro 21. Subiect despre care cotidianul nostru a relatat AICI «-- CLICK. În actualul exerciţiu financiar au fost anvelopate alte două blocuri, G1 şi G8, din cartierul Micro 18, valoarea proiectelor fiind de aproximativ 355.000 de euro, despre care puteţi citi AICI «-- CLICK. În total valoarea proiectelor cu fonduri europene care vizează reabilitarea blocurilor este de peste 7 milioane de euro.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu