18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
S-a finalizat procesul taximetristului care a dat cu maşina peste un client arab
S-a finalizat procesul taximetristului care a dat cu maşina peste un client arab

Tribunalul Galaţi a încheiat cercetarea judecătorească în cazul lui Nicu Florin Dediu, un taximetrist din Galaţi care şi-a ieşit din minţi pe 18 februarie 2016 după ce un client de origine arabă i-a trântit portiera la maşină şi într-un acces de furie l-a lovit cu maşina, fiind la un pas să îl omoare.
Poliţiştii au fost sesizaţi că, pe 18 februarie 2016, o persoană a fost lovită cu maşina în apropierea unei staţii Peco din Galaţi şi apoi a dispărut de la locul faptei. După vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale benzinăriei, poliţiştii au refăcut filmul întâmplării. Cetăţeanul sirian Alferdawi Huzifah a sunat la un dispecerat de taxi şi a cerut o maşină, care să îl transporte de la Galaţi la Brăila. Comanda a fost acceptată de Nicu Florin Dediu, care i-a spus sirianului că un drum la Brăila înseamnă alte tarife de transport, iar acesta a acceptat. Taximetristul a declarat ulterior în faţa procurorilor că sirianul i s-a părut ”suspect” şi i-a cerut o parte din banii pentru deplasarea la Brăila în avans. Sirianul a refuzat şi i-a arătat că are banii să îi plătească cursa, dar va face acest lucru doar după ce vor ajunge la destinaţie. Discuţia a degenerat rapid şi, după un schimb de replici cu taximetristul, cetăţeanul străin a coborât din maşină, trântind portiera. A fost picătura care a umplut paharul pentru Nicu Florin Dediu, care l-a scuipat pe sirian, pentru ca apoi să dea cu maşina peste clientul său.

S-au jignit reciproc

Ulterior, a ieşit la iveală faptul că Nicu Florin Dediu şi Alferdawi Huzifah s-au jignit reciproc, iar de aici şi până la cele întâmplate nu a mai fost decât un pas.
”Şoferul mi-a spus pe un ton ridicat că ori îi achit cursa, ori mă lasă pe mine aici. Eu i-am răspuns  «Tu mă duci la Brăila şi îţi achit cursa acolo», arătându-i că am bani suficienţi pentru achitarea cursei. Şoferul mi-a spus «Du-te în p..a mea de arab», motiv pentru care l-am întrebat de ce mă înjură. I-am spus «Du-te în p..a mea» şi am coborât pentru a căuta un alt taxi”, a recunoscut cetăţeanul sirian în faţa procurorului.
Taximetristul a declarat, la rândul lui, că şi-a pierdut cumpătul şi a ajuns astfel la un pas să îşi omoare clientul.
”Datorită nervozităţii, am accelerat şi m-am deplasat în viteză spre ieşirea din Peco, îndreptându-mă spre client. L-am acroşat cu partea frontal dreapta, în zona picioarelor, şi am observat că acesta s-a dezechilibrat, căzând la pământ. M-am uitat spre el, dacă are sau nu ceva, şi, când l-am văzut că era ridicat, mi-am continuat deplasarea, îndreptându-mă spre un service auto, în zona I.C. FRimu, ca să schimb cureaua la alternator”, susţine Nicu Florin Dediu.
Sirianul a suferit leziuni traumatice în regiunea lombară, a mâinii drepte şi a capului, pentru a căror vindecare a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, dar procurorii l-au trimis în judecată pe taximetrist pentru tentativă la omor, considerând că gestul său a fost iresponsabil şi se putea termina mult mai rău. Dacă va fi găsit vinovat de tentativă la omor, taximetristul riscă între 5 şi 10 ani de închisoare.


Articole înrudite