13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
S-a trezit cu hoţii în casă! Un bătrân din Galaţi bătut crunt şi jefuit de o gaşcă de puştani mascaţi
S-a trezit cu hoţii în casă! Un bătrân din Galaţi bătut crunt şi jefuit de o gaşcă de puştani mascaţi

La data de 23 decembrie 2022, la ora 21:54, Poliţia Galaţi a fost sesizată telefonic prin Apel Unic de Urgenţă 112, de către un bărbat cu vârsta de 70 de ani, din comuna Cuca, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în locuinţa sa, iar după ce l-au agresat fizic i-au sustras şi o sumă de bani.
La faţa locului s-au deplasat în cel mai scurt timp poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti, care au constatat că cele sesizate se confirmă, astfel că a fost constituită o echipă formată din poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale Galaţi şi ai Poliţiei Oraşului Tg. Bujor, care au efectuat cercetarea la faţa locului.
În urma verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că în seara zilei de 23.12.2022, în jurul orei 21:45, trei persoane necunoscute, având pe cap fesuri şi glugi, au pătruns în locuinţa bărbatului de 70 de ani, unde acesta dormea întruna dintre încăperi. Cele trei persoane, prin utilizarea unui spray cu substanţe iritant-lacrimogene, dar şi a violenţei fizice, i-au solicitat acestuia şi l-au determinat să le dea suma de 1050 de lei, după care au părăsit locuinţa.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor, fiind întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de tâlhărie calificată.
Victima a fost examinată medico-legal, stabilindu-se că prezintă leziuni traumatice care au putut fi produse prin acţiunea unei substanţe chimico iritante, precum şi prin lovire cu/de corpuri dure.
La data de 09.01.2023, în urma activităţilor investigative desfăşurate în comun de către poliţiştii din cadrul S.I.C. şi ai Postului de Poliţie Cuca, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea acestei fapte. Este vorba de trei tineri cu vârstele de 20, 16, respectiv 15 ani, toţi din comuna Cuca, judeţul Galaţi.
După finalizarea audierilor şi a administrării probatoriului în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de cei trei tineri, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.


Articole înrudite