09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
S-au încheiat lucrările de modernizare a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918 (FOTO)
S-au încheiat lucrările de modernizare a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918 (FOTO)

Primăria municipiului Galaţi anunţă finalizarea implementării proiectului de modernizare a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură ce s-a derulat în oraşul nostru în ultimii ani. Este o investiţie de succes, prin care cele două artere importante ale oraşului au fost aduse la noi standarde, graţie unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 20 de milioane de euro. În continuare se lucrează în cadrul unui alt proiect cu fonduri europene pentru modernizarea străzilor T. Vuia, H. Coandă şi G. Coşbuc, la finalul căruia vom avea o axă modernă de traversare a oraşului de la nord la sud”.

În cadrul proiectului „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918” este vorba despre reabilitarea carosabilului (49.600 de metri pătraţi), reabilitarea trotuarelor (17.500 de metri pătraţi), realizarea de piste pentru biciclete (7.250 metri pătraţi), reabilitarea liniilor de tramvai (4.985 metri), arbori şi arbuşti (950), parcări (4.900 mp), amenajarea de spaţii verzi (13.000 mp), peroane călători (11), modernizarea staţii călători (18), amplasare rastele biciclete (6), bănci (60), coşuri de gunoi (180), noi staţii de încărcare pentru maşini electrice (5). Lucrările au inclus şi modernizarea iluminatului public şi reabilitări de conducte.

Beneficiari ai rezultatelor proiectului „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918” sunt atât persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun în  municipiului Galaţi, cât şi persoanele care se deplasează pe jos sau cu bicicleta pe aceste străzi, precum şi agenţii economici din zona riverană şi participanţii la trafic, persoanele cu dizabilităţi.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltării urbane prin îmbunătăţirea infrastructurii fizice de baza aparţinând UAT Municipiul Galaţi.

Obiectivul specific al proiectului a vizat reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Galaţi prin investiţii bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului pe străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918.

Valoarea totală a proiectului este de 104.373.966,18 lei, din care valoarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 76.183.986,61 lei.

Perioada implementare a proiectului este 23.04.2019 - 31.03.2022. Proiectul „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918”, cod MySMIS 121363, este finanţat  prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile,  Prioritatea de investiţii 4.e - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Articole înrudite