31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
GFG Alliance îl numeşte pe Sandip Biswas în funcţia de Group Chief Investment Officer
GFG Alliance îl numeşte pe Sandip Biswas în funcţia de Group Chief Investment Officer

GFG Alliance l-a numit pe Sandip Biswas în funcţia de Group Chief Investment Officer, în contextul consolidării echipei de management la nivel global.

Sandip va fi responsabil pentru obţinerea unor performanţe comerciale şi investiţionale susţinute şi va avea un rol cheie în realizarea planurilor de restructurare a creditelor şi de transformare a grupului, arii în care are o expertiză îndelungată. De asemenea, Sandip va contribui la eforturile GFG de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030 (CN30), având o experienţă solidă în dezvoltarea proiectelor de decarbonizare. 

Anterior, Sandip a ocupat timp de 17 ani funcţii de management şi la nivelul consiliului de administraţie în compania Tata Steel, fiind Group Executive Vice President Finance Tata Steel Limited, unde a supravegheat strategiile de finanţare ale grupului, inclusiv capital structure, M&A, precum şi activităţile de capital raising. În iulie 2019, Sandip a devenit Executive Director Tata Steel Europe, fiind responsabil de programul de transformare a companiei, şi a fost numit în consiliul de administraţie. Cel mai recent, Sandip Biswas a fost Preşedinte Tata Steel UK. 

Sandip a făcut parte din consiliile de administraţie ale unor companii din diverse zone geografice - Asia de Sud-Est, India, Africa, Europa şi Canada - în numeroase domenii precum transporturi maritime, porturi, exploatarea cărbunelui şi minereului şi industria siderurgică. Absolvent al Universităţii Calcutta, Sandip este membru al Institute of Chartered Accountants şi al Institute of Company Secretaries din India.

Sandip va contribui la întărirea legăturilor dintre industrie, societate şi mediu, esenţiale pentru îndeplinirea viziunii GFG de a crea un viitor sustenabil pentru industrie şi societate.

Despre numirea sa, Sandip Biswas a declarat: „Ascensiunea GFG şi focusul său pe transformarea GREENSTEEL plasează grupul într-o poziţie unică în industria noastră. GFG are active excelente în întreaga lume, care performează excepţional şi oferă o platformă solidă de dezvoltare. Următorii ani vor fi decisivi pentru grup, pe măsură ce acesta îşi finalizează planurile de restructurare şi transformare, de aceea sunt încântat de oportunitatea unui rol cheie în această călătorie, în special în misiunile noastre GREENSTEEL şi CN30.”

Sanjeev Gupta, Preşedintele Executiv GFG Alliance, a declarat: „Sandip este un lider de excepţie în industria siderurgică la nivel mondial. Experienţa profundă a lui Sandip ca strateg financiar şi expertiza sa în proiecte majore de decarbonizare a industriei siderurgice vor fi esenţiale pentru succesul nostru viitor, pe măsură ce grupul devine sustenabil pe termen lung. Sunt încântat că Sandip se alătură echipei noastre şi mă bucur să lucrăm împreună pentru a îndeplini promisiunea GFG de a crea un viitor sustenabil şi de a realiza transformarea GREENSTEEL.”


Articole înrudite