01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se extind reţelele de apă şi canalizare în 11 localităţi din judeţul Galaţi
Se extind reţelele de apă şi canalizare în 11 localităţi din judeţul Galaţi

În următorii doi ani de zile, vor fi reabilitate şi extinse reţelele de apă şi canalizare, staţiile de pompare a apei uzate, dar vor fi realizate şi branşamente, racorduri, subtraversări şi supratraversări în oraşul Bereşti şi comunele Bereşti-Meria, Şendreni, Braniştea, Independenţa, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Movileni, Cosmeşti şi Smârdan din judeţul Galaţi.
Societatea Apă Canal S.A. Galaţi a anunţat semnarea contractului de lucrări „GL-CL-09 Lucrări de apă şi apă uzată în aria de operare”, din cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Galaţi, în perioada 2014-2020”, proiect finanţat din fonduri europene.
În cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Galaţi, în perioada 2014 - 2020”, societatea Apă Canal S.A. Galaţi a relicitat şi semnat, în data de 02 iunie 2020, contractul de lucrări „GL-CL-09 Lucrări de apă şi apă uzată în aria de operare” cu S.C. Arcif AG S.R.L. în calitate de lider al Asocierii S.C. Arcif AG S.R.L. - S.C. Arcon AG S.R.L. - S.C. M.I.S.A S.R.L. - S.C. Proconstrind S.R.L. Contractul semnat are o valoare de 28.083.243 lei, fără TVA şi va avea o durată de execuţie de 20 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor de 36 luni.
Contractul de lucrări include realizarea serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări aferente sistemelor de alimentare cu apă şi apă uzată, respectiv:
- Extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile pe o lungime de 18,026 km;
- Instrumentaţie pentru transmiterea datelor în sistemul SCADA pentru reţelele de apă şi canalizare;
- Reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 36,275 km, inclusiv conductele de refulare de la staţia de pompare a apelor uzate;
- Construcţia a 9 staţii de pompare a apelor uzate;
Sursele de finanţare şi valorile fiecărei surse, din cadrul acestui contract sunt: finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, în valoare de 20.762.784,04 lei, fără TVA; Bugetul de Stat în valoare de 3.175.484,62 lei, fără TVA; Bugetul Local în valoare de 488.536,10 lei, fără TVA şi contribuţia Societaţii Apă Canal S.A. Galaţi în valoare de 3.656.438,24 lei, fără TVA. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Articole înrudite