16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se extinde intravilanul municipiului Galaţi
Se extinde intravilanul municipiului Galaţi

Primăria municipiului Galaţi a întocmit şi supune aprobării Consiliului Local documentaţia de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) Fileşti având ca scop direcţia şi priorităţile de dezvoltare şi revitalizarea arealului. 

Documentaţia aferentă PUZ Fileşti a fost întocmită de Quattro Design SRL Bucureştiîn baza unui contract de servicii încheiat cu Primăria Galaţi. Zona studiată (zona Fileşti) are o suprafaţă de 218,02 hectare şi cuprinde suprafeţe aparţinând UTR 3 (integral), UTR 19 (integral) şi parţial din UTR 18, 20, 23 şi 41 la care se adaugă o suprafaţă de 11,30 hectare de teren situate în teritoriul extravilan al municipiului Galaţi.

De altfel, obiectivul elaborării PUZ Fileşti este acela de a analiza oportunitatea introducerii în intravilanul municipiului Galaţi a suprafeţei de teren din extravilan în suprafaţă de 11,30 hectare, alcătuită din terenuri având categoria de folosinţă arabil şi curţi construcţii.

Dacă va fi obţinută aprobarea Consiliului Local Galaţi, atunci primăria va putea să reglementeze circulaţia carosabilă şi pietonală în zonă, să reglementeze modul de construire în zonă, să poată analiza şi interveni asupra necesarului de dotări publice, precum şi să modernizeze şi să extindă reţelele edilitare, dar şi integrarea proiectului privind realizarea variantei ocolitoare a municipiului Galaţi cu scopul de a asigura o dezvoltare coerentă a zonei.


Articole înrudite