Se extinde reţeaua de apă potabilă în cartierele Barboşi şi Fileşti Recomandat

Duminică, 12 Mai 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care locuiesc în cartierele de la periferia municipiului Galaţi, şi aici ne referim la Fileşti şi Barboşi, cer de ani de zile autorităţilor locale să li se asigure şi lor apă potabilă şi canalizare, aşa cum ar fi normal într-un oraş european. Aceştia vor beneficia, în curând, de condiţii normale de trai, deoarece lucrările de extindere a infrastructurii de apă şi canalizare sunt în plină desfăşurare şi în aceste cartiere. La Fileşti se lucrează la intrarea în cartier, la intersecţia cu strada Calea Smârdan, iar în cartierul Barboşi se intervine în apropierea Gării CFR.

„Este vorba despre investiţii de amploare, aşteptate de către cetăţeni de foarte multă vreme. După finalizarea proiectului, cartierele Barboşi şi Fileşti vor fi în totalitate conectate la reţeaua de apă şi canalizare, astfel încât municipiul Galaţi va fi unul dintre puţinele municipii din ţară care vor fi sută la sută canalizate”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Contractul face parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din Judeţul Galaţi în perioada 2014-2020”, în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul judeţului Galaţi de către SC Apă Canal SA, având ca beneficiari 22 de localităţi din judeţ.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu