Se face ordine în funcţionarea talciocului din Galaţi Recomandat

Joi, 07 Februarie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Talciocul gălăţean primeşte în fiecare weekend mii de gălăţeni în căutare de maşini la mâna a doua, de chilipiruri sau de obiecte vechi de colecţie. Este locul unde, de asemenea, oamenii vând vechiturile de prin casă sau micii comercianţi fac tot felul de trocuri. Talciocul din municipiul Galati are o suprafata de 13.230 mp si este amplasat pe str. Viilor (Drumul de Centură) în cartierul Micro 39C, iar autorităţile promit de mulţi ani că vor începe lucrări de modernizare, dar care de fiecare dată s-au amânat, iar banii alocaţi pentru investiţii au fost redirecţionaţi spre proiecte mai importante. Se pare, totuşi, că vine şi rândul talciocului să intre în proces de modernizare, căci autorităţile locale pregătesc, în primă fază, un regulament după care să fie administrat. În acest context, Primăria municipiului Galaţi a pus în dezbatere publică proiectul de hotarare privind "Aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare şi a Caietului de Sarcini al Serviciului de Administrare şi Exploatare a Talciocului din Municipiul Galaţi".

Care vor fi obligaţiile comercianţilor

Printre obligaţiile comercianţilor prevăzute de regulment se enumeră obligativitatea de a a afişa preţurile pentru produsele oferite la vânzare, a locului de provenienţă a produselor şi alte elemente necesare a fi inscripţionate pe eticheta de produs, să inscripţioneze denumirea persoanei juridice, persoanei fizice autorizate sau întreprinderii individuale/familiale la loc vizibil, uşor de citit, care nu să poate fi ştearsă; să menţină permanent curăţenia la locul de vânzare şi în jurul acestuia şi să transporte gunoiul la locurile special amenajate în cadrul talciocului ori de câte ori este cazul; să nu expună mărfurile în afara locului de vânzare alocat; să nu ofere spre vânzare mărfurile din mers; să nu comercializeze în talcioc substanţe toxice, inflamabile sau explozive fără licenţe eliberate de către instituţiile abilitate în acest sens; să respecte în incinta târgului normele elementare de comportament; să parcheze/expună autovehiculul destinat vânzării, fără a împiedica buna desfăşurare a activităţii târgului, numai în locurile special amenajate din cadrul zonelor marcate, fără a depăşi perioada pentru care s-a efectuat plata, în caz contrar autovehiculele urmând a fi blocate. Autovehiculele blocate pentru cazuri care împiedică buna desfăşurare a activităţii în incinta talciocului, vor fi deblocate numai după achitarea tarifelor aferente şi doar în intervalul orar: 08.00 - 16.00 de luni până vineri şi 06.00 - 14.00 sâmbăta şi duminică; să se asigure că pentru autovehiculele expuse spre vânzare este încheiată asigurarea de răspundere civilă obligatorie (RCA), care trebuie să fie valabilă pe toată durata expunerii, în caz contrar, răspunderea este a proprietarului/deţinătorului autovehiculului.

Contravenţii şi sancţiuni

Regulamentul de organizare şi funcţionare a talciocului prevede şi amenzi în cazul în care administratorul nu va respecta condiţiile prevăzute în acest document. De exemplu, desfăşurarea activităţii talciocului fără autorizaţie de funcţionare eliberată de autorităţile publice locale şi neatribuirea de către administratorul talciocului a locurilor de vânzare, destinate comercianţilor produselor de uz gospodăresc se va sancţiona cu amendă de la 500 la 1.000 de lei. Neafişarea de către administratorul talciocului a tarifelor pentru serviciile practicate în cadrul talciocului şi a regulamentului propriu pentru funcţionare va fi sancţionată cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, iar cedarea, prin orice formă de contracte cu terţi, de către comercianţii deţinători prin contract de închiriere a structurilor de vânzare obţinute în folosinţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu