15 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se înfiinţează Academia LIBERTY Galaţi
Se înfiinţează Academia LIBERTY Galaţi

Sanjeev Gupta, preşedintele Consiliului de Administraţie al Liberty Galaţi SA, şi rectorul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, Puiu-Lucian Georgescu, au semnat un Memorandum de Înţelegere prin care se pun bazele unei colaborări pentru crearea unei Academii LIBERTY Galaţi GREENSTEEL. Memorandumul a fost semnat şi de premierul României, Ludovic Orban.

Academia de Competenţe LIBERTY Galaţi, care va fi un parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati, va stimula mai mulţi tineri, de la ingineri de vârf până la specialişti tehnici şi operaţionali, să se alăture industriei siderurgice pentru a ajuta la dezvoltarea unor metode de producţie sustenabile şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Academia va urmări:
„- Dezvoltarea competenţelor asociate ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM) şi va ajuta tinerii să beneficieze de experienţe la locul de muncă.
- Capacitarea tinerilor de a beneficia de dezvoltarea competenţelor cu care să îşi îmbunătăţească perspectivele de angajare.
- Sprijinirea tinerilor pentru a conştientiza că oţelul este esential pentru viitorul lor şi că avem nevoie de ajutorul lor pentru a construi un viitor durabil pentru noi toţi“, precizează LIBERTY Galaţi.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va asigura o echipă dedicată care să sprijine programele Academiei, atât cu personal didactic, cât şi cu personal auxiliar.

LIBERTY Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forţă de muncă de 7.600 de oameni şi o capacitate de producţie curentă de aproximativ 2 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie eoliană.

Articole similare: Premierul Orban, vizită în combinatul siderurgic care tinde să devină „un combinat verde“


Articole înrudite