19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se reaprinde „Flacăra” în Micro 40! Clădirea fostului cinema a intrat în renovare (FOTO)
Se reaprinde „Flacăra” în Micro 40! Clădirea fostului cinema a intrat în renovare (FOTO)

Clădirea fostului cinematograf „Flacăra”, din cartierul Micro 40, a intrat în renovare şi va primi o nouă destinaţie pentru comunitate, după cum Monitorul de Galaţi relata în articolul "Salon de evenimente în Micro 40, în locul fostului cinematograf „Flacăra”". Primăria municipiului Galaţi a reuşit să preia clădirea de la RADEF, iar o parte din finanţare pentru renovarea imobilului a fost obţinută prin PNRR. „Aşa cum am promis, redăm comunităţii clădirile unor foste cinematografe. Ani de zile aceste imobile au fost abandonate, dar odată ce au intrat în administrarea noastră am reuşit să demarăm proiecte importante de renovare”, declară Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Principalele lucrări vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice etc. Astfel, valoarea contractului pentru obiectivul „Renovarea energetică a imobilului din str. Henri Coandă, nr. 7 (fost cinematograf Flacăra)” este de 5.023.545,4 lei, fiind prevăzute 18 luni pentru execuţia lucrărilor ce sunt efectuate de Asocierea TEHNOMAT SOFTWARE, ACT CONSTRUCT MANAGEMENT SRL şi SC PRIN COMPANY SIB SRL. Contractul de lucrări a fost atribuit la începutul lunii aprilie, în urma licitaţiei publice. Finanţarea asigurată în cadrul PNRR este de în valoare de circa 2,4 milioane de lei.
Clădirea fostului cinematograf „Flacăra” ar urma să găzduiască evenimente socio-culturale. După preluarea fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galaţi a reuşit să obţină contracte de finanţare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare a clădirilor fostelor cinematografe „Dacia”, „Flacăra” şi „Ţiglina”, care au ajuns într-o stare avansată de degradare. În clădirea fostului cinematograf „Dacia” ar putea funcţiona un centru de robotică, iar „Ţiglina” ar urma să găzduiască Teatrul pentru copii şi tineret, aşa cum Monitorul de Galaţi a anunţat în articolul "Teatrul Gulliver se mută în clădirea fostului cinematograf „Ţiglina”". FOTO, mai jos!

Citeşte şi Ce spaţii dispar din zona viitorului teatru din Ţiglina

  • Galerie Foto:

Articole înrudite