09 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Shopping City Galaţi îşi va produce singur energia electrică
Shopping City Galaţi îşi va produce singur energia electrică

NEPI Rockcastle, compania de investiţii imobiliare în proprietatea căreia se află Galaţi Shopping City, a lansat o procedură de achiziţie competitivă pentru instalarea unui sistem fotovoltaic de acoperiş cu putere instalată de 2,509 kWp pentru mall-ul din Galaţi.
Astfel, se doreşte ca centrul comercial din bdul George Coşbuc să-şi asigure energia electrică din producţie proprie.
Aşadar, compania a demarat achiziţia, în regim „la cheie”, a unui sistem fotovoltaic cu puterea instalată de 2,509 kWp ampalsat pe acoperişul clădirii Galaţi Shopping City, aflată în jud. Galaţi, Galaţi, Str. George Coşbuc, Nr. 251 , inclusiv serviciile de proiectare, procurarea, livrarea şi instalarea echipamentelor şi punerea lor în funcţiune.
Valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, se ridică la 2.760.000 euro, adică 13.562.640 lei.
Proiectul va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Pilonul I. Tranziţia verde – Componenta C6. Energie, Măsura de investiţii - Investiţia I.1 – Noi capacităţi de producţie electrică din surse regenerabile, Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, exceptate de la notificarea ajutorului de stat.
Perioada de execuţie este de 8 luni de la data semnării contractului.

Articole înrudite