05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spargere la sediul APA CANAL SA Galaţi (FOTO)
Spargere la sediul APA CANAL SA Galaţi (FOTO)

În această dimineaţă, joi, 17 noiembrie 2022, angajaţii societăţii APA CANAL SA Galaţi au avut supriza să constate că birourile le-au fost devastate de hoţi.

Potrivit declaraţiilor directorului general al companiei, Aurel Condurache, hoţii au forţat geamurile de la etajul 1 al sediului companiei şi au devastat toate birourile de la etaj. Au aruncat hărtiile, au smuls cu furie sertarele şi le-au aruncat. Devastat a fost inclusiv biroul directorului general care se află la etajul la care a fost dată spargerea.

Cu toate acestea, la prima vedere, hoţii nu au furat monitoare, computere sau alte bunuri de acest fel. Hoţii nu au fost interesaţi nici de clădirea unde se află casieria şi unde, probabil, ar fi găsit bani. Directorul societăţii ne-a declarat că acea clădire este foarte bine securizată, dar nici nu s-a încercat spargerea acesteia.

"În noaptea ce a trecut, persoane necunoscute au intrat prin spatele acestui pavilion, au forţat două ferestre şi au devastat un număr de 15 birouri. La momentul de faţă, din ce am constatat nu sunt sustrageri de calculatoare, echipamente, laptop-uri sau alte dispozitive. Probabil căutau bani sau alte valori prin fişete, că sunt sertare care sunt desfăcute şi răvăşite documente. Avem pază 24 din 24, toată curtea e monitorizată. Sunt camere, o să intrăm şi în posesia acestor imagini, numai că intrarea persoanelor s-a făcut prin zona pavilionului, în spatele blocurilor sunt nişte garaje, probabil pe deasupra garajelor au urcat, acolo în spate era un element, era un loc, unde într-adevăr era vulnerabil", a precizat Aurel Condurache, director Apă Canal Galaţi.

Activitatea cu publicul a societăţii APA CANAL SA se desfăşoară în condiţii normale, se fac încasări, se încheie contracte etc. La această oră poliţiştii se află la faţa locului şi investighează spargerea.

"Sesizarea incidentului a fost făcută în cursul dimineţii telefonic la Secţia 1 Poliţie Galaţi de către dispecerul societăţii comerciale, în baza sesizării poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată pentru a efectua primele verificări. După finalizarea acesteia şi după ce se va stabili dacă din sediul societăţii au fost sustrase bunuri, se va face încadrarea juridică a faptei", a precizat Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Ulterior, IPJ Galaţi a anunţat că prejudiciul este de 50 de lei, bani furaţi din biroul unei angajate, şi că a fost întocmit dosar penal pentru furt.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!


Articole înrudite