03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spital nou cu heliport în judeţul Galaţi (FOTO)
Spital nou cu heliport în judeţul Galaţi (FOTO)

Marţi, 20 decembrie 2022, în şedinţa Consiliului Judeţean Galaţi, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici  ai Studiului de Fezabilitate privind construcţia unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Valoarea acestei investiţii este de 172.429.365 de lei (TVA inclus).

(Citește și CJ Galaţi construieşte un spital nou la Tecuci. Corpul principal al Spitalului Municipal va fi demolat)

„Este o investiţie extrem de importantă şi de necesară pentru zeci de mii de pacienţi din Tecuci şi zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de mp. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiş şi un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate şi patru săli moderne pentru intervenţii chirurgicale. Noul corp al spitalului va fi legat de spaţiul UPU existent printr-un tunel de legătură”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

(Citește și Costel Fotea: Aducem la Tecuci aparatură medicală care nu exista până acum)

În noua clădire a spitalului vor funcţiona: Blocul Operator, Ortopedia şi Traumatologia, secţia de Chirurgie Generală, secţia ATI, secţia de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine şi compartimentul de Sterilizare, informează Consiliul Judeţean Galaţi.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare: Ministrul Sănătăţii: Galaţiul are nevoie de un spital nou


Articole înrudite