Spitalul de Urgenţă Galaţi luat cu asalt de rudele victimelor accidentului mortal de la Şendreni Recomandat

Marți, 27 August 2019 15:25
Publicat în Știrea zilei

Mascaţi, jandarmi, poliţie naţională şi poliţie locală păzesc de ieri, luni, 26 august 2019, Spitalul de Urgenţă Galaţi. La morgă jandarmii au pus chiar şi garduri (foto în Galeria de imagini). Asta după ce luni după-amiază a avut loc un tragic accident pe DN 25, pe raza localităţii Şendreni, în urma căruia două persoane, un bărbat de 32 de ani şi un adolescent în vârstă de 16 ani, şi-au pierdut viaţa şi alte două persoane, doi bărbaţi în vârstă de 35, respectiv 55 de ani, au fost transportate la spital în stare extrem de gravă. Accidentul s-a produs după ce un autoturism care circula spre Galaţi nu a acordat prioritate unei betoniere care se deplasa spre Brăila.

Monitorul de Galaţi a relatat despre acest subiect în articolul "Tragedie la Şendreni: Doi morţi şi doi răniţi grav, în urma unui accident rutier (FOTO/VIDEO)".

După ce victimele rămase în viaţă au fost transportate la spital, aparţinătorii, aproximativ 100 de persoane, au venit şi au asaltat practic camera de gardă. "Eu am fost de gardă pe elicopter şi am dus un pacient la punctul de operare şi a fost preluat de un echipaj SMURD terestru, care la momentul accidentului era la un alt caz. Ambulanţele aduceau ceilalţi răniţi la spital. Între timp mi s-a spus că foarte mulţi aparţinători ai victimelor asaltează Unitatea de Primiri Urgenţe, s-au forţat uşi şi s-a intervenit până la codul roşu unde au fost aduşi toţi pacienţii, inclusiv cei doi decedaţi din cadrul accidentului, iar oarecum sub tensiune, colegii mei au lucrat timp de mai multe minute. Lucrurile s-au calmat o dată cu venirea poliţiei şi a jandarmilor, cărora le mulţumim foarte mult. La un moment dat şi ei au fost înţelegători, aparţinătorii, şi lucrurile au început să decurgă normal. Rugăm ca şi în alte cazuri când sunt accidente şi accidente cu victime multiple, aparţinătorii să fie înţelegători, să ne lase să ne facem treaba şi să nu mai pună presiune asupra noastră, noi să ne facem aşa cum ştim mai bine meseria şi să salvăm omul aflat în suferinţă. Dacă nu interveneau poliţiştii şi jandarmii ar fi fost un haos general, unul dintre paznicii angajaţi, de la firma de pază care are contract cu spitalul, a fost bruscat, trântit de un perete şi, am înţeles, şi alţi oameni au fost agresaţi, mai mult verbal decât fizic. Spitalul este păzit la toate intrările de poliţia locală, poliţie şi de jandarmerie. Sperăm ca lucrurile să intre cât mai curând în normal şi să nu fie nevoie să fim astfel păziţi", a declarat dr. Angel Trifan, medic şef UPU-SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Starea răniţilor este în continuare extrem de gravă. "Starea victimelor este foarte gravă, prognosticul este rezervat la momentul respectiv. S-a intervenit ieri (luni) chirurgical pentru ambele victime. Urmează să vedem ce se întâmplă în următoarele ore. Au suferit politraumatisme severe", a precizat dr. Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Aparţinătorii au rămas în faţa spitalului toată noaptea, motiv pentru care forţele de ordine au rămas în dispozitiv pentru a păzi unitatea medicală. Ba chiar au fost solicitate garduri pentru a bloca accesul la morgă. Rudele susţin însă că nu au agresat pe nimeni şi chiar au colaborat foarte bine cu forţele de ordine. "Am înţeles că veneau de la Tecuci şi la Şendreni nu a acordat prioritate. Nepotul meu era cu o maşină şi nu a acordat prioritate şi o basculantă, o betonieră, a fost lovită frontal. Doi au decedat pe loc, iar celelalte două persoane sunt în continuare grav, sunt în spital, sunt deosebit de grav. Nu putem să ne lăsăm rudele, fraţii, dacă îi lăsăm singuri ce pot să facă singuri. Am sperat să stăm lângă ei, să îi ajutăm, să le dăm putere să trecem pentru lucrul acesta. În maxim o oră o să îi luăm de aici pe doi dintre ei, o să îi ducem acasă şi o să fie înmormântarea în câteva zile. Toţi care au venit au fost cuminţi, au plâns, nu au fost agresivi, puteţi întreba şi poliţia şi mascaţii, am colaborat cu ei, doar am stat şi am plâns şi am stat alături de ei", spunea Constantin Ştefan, rudă a celor implicaţi în accident.

Forţele de ordine vor rămâne la Spitalul Judeţean până când numărul rudelor celor implicate în accident nu va mai fi aşa de mare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu