Spitalul Judeţean Galaţi va avea secţie de cardiologie intervenţională Recomandat

Vineri, 31 Ianuarie 2020 15:06
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, de joi, 30 ianuarie 2020, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unei secţii de cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi. Este vorba despre un proiect în valoare de 8.294.681 de lei, bani din bugetul propriu al CJ Galaţi.

„Am decis să înfiinţăm de urgenţă o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât pacienţilor care au suferit un infarct miocardic să li se monteze stenturi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. De asemenea, medicii vor putea realiza implanturi de stimulatoare cardiace şi vor putea efectua coronarografii, astfel încât gălăţenii cu afecţiuni cardiace grave să nu mai fie forţaţi să meargă pentru tratament în marile centre de la Bucureşti, Iaşi sau Târgu Mureş. Avem deja o parte din aparatură, am obţinut avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii şi am identificat spaţiul unde va funcţiona această secţie. De asemenea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă avem medici specializaţi pentru astfel de intervenţii. Ne-am propus să deschidem această secţie până la sfârşitul acestui an”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Secţia de cardiologie intervenţională va fi amenajată la etajul întâi al clădirii în care funcţionează Ambulatoriul de Specialitate. Spaţiul va fi recompartimentat şi dotat corespunzător. Peste 80% din suma alocată acestui proiect va fi folosită pentru dotarea secţiei cu echipamente medicale, respectiv sistem radiologic cu braţ, sistem electrofiziologie cardiacă şi stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set staţie centrală de monitorizare şi monitoare funcţii vitale, coagulometru, ecograf cardiologic, laringoscop cu trusă de intubare, dar şi cu mobilier, precum paturi, noptiere, birouri, mese, scaune şi dulapuri.

Cotidianul nostru a mai relatat despre acest subiect în articolul Veste uriaşă pentru cardiaci: La Galaţi se vor realiza implanturi de stent“ «- CLICK!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu