Spitalul Municipal Tecuci a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie Recomandat

 
Marți, 26 Aprilie 2022 16:36
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Municipal din Tecuci a primit, recent, primele echipamente medicale de când această unitate medicală a fost preluată (februarie 2022) de către Consiliul Judeţean Galaţi.

Astfel, în premieră pentru acest spital, care deserveşte peste 100.000 de oameni din zonă, a fost adus un computer tomograf modern, în valoare de peste 2 milioane de lei.

Spaţiul unde va fi montat a fost deja amenajat, iar în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat şi autorizat de către specialiştii de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Investiţiile continuă pentru că în perioada următoare vor fi aduse şi alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI şi 10 pentru secţia de ortopedie.

”Sunt aparate medicale achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Judeţean şi cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitaţii pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci şi alte echipamente medicale. În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiţiei depăşeşte 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt şi alte investiţii pentru modernizarea şi dotarea acestui spital”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu