05 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Stadionul "Oţelul" îşi schimbă numele. Gălăţenii sunt invitaţi să-şi spună părerea
Stadionul "Oţelul" îşi schimbă numele. Gălăţenii sunt invitaţi să-şi spună părerea

Baza Sportivă Oţelul Galaţi care include şi Stadionul "Oţelul" îşi va schimba numele. Cel puţin aşa a anunţat Suporter Club Oţelul Galaţi, care a transmis că Liberty Steel Galaţi, proprietarul bazei sportive, a iniţiat un proces de rebranduire a arenei şi doreşte să implice comunitatea în alegerea noului nume.
Numele propuse până acum sunt: Liberty Arena, Stadium of Liberty, Liberty Steel Boys Arena, Utra Steel Liberty Arena, Liberty Iron Men Stadium, Liberty Suporter Club Arena, Liberty Steel Arena, Liberty Galaţi Arena, Liberty Furnace Arena.
Gălăţenii au fost invitaţi pe pagina de facebook a SC Oţelul Galaţi să îşi exprime părerea asupra propunerilor sau chiar să vină cu alte denumiri.
Mulţi dintre ei au pus problema renovării stadionului, dar şi mai mulţi şi-au exprimat dorinţa unui stadion nou.
"Eu prefer un stadion nou nouţ de 35-40.000 locuri pentru un oraş cu suporteri aşa ca ai noştri. Merită toţi. Oraşul, suporterii, echipa, staff-ul şi istoria. Asta vrem... UN STADION NOU! De nume nu ducem lipsă, nu ducem lipsă de nimic decât de STADION NOU NOUŢ! FORZZA OŢELUL!", a scris un suporter înfocat.
Potrivit site-ului ascotelul.ro, Stadionul "Oţelul" a fost deschis oficial spectatorilor pe 30 martie 1982, cu o partidă de verificare de gală în care Oţelul (Divizia C) întâlnea pe Rapid Bucureşti (Divizia A). Construcţia arenei începuse în 1979, preşedintele Puiu Vasilache implicându-se direct în crearea unei "case" pentru Oţelul. Aşa cum echipa a fost mai mereu legată de Combinat, nici povestea stadionului nu putea fi altfel, peste 10.000 de muncitori de pe platforma siderurgică participând activ la construcţie.
Iniţial, stadionul a avut o capacitate de 16.000 de locuri (pe bănci), dar în prezent s-a ajuns la doar 13.500 de locuri prin trecerea la scaune. Cu toate acestea, recordul de spectatori este de 22.000 de oameni, la un meci de Cupă cu Sportul Studenţesc. Atunci, gălăţenii au urmărit meciul nu numai din tribună, ci şi din copaci, de pe tabela de scor, de pe cabina comentatorilor, de pe reclame, de pe blocurile din jur sau chiar de pe Spitalul de Copii. *sursa foto: SC Oţelul Galaţi

Articole înrudite