Străbunică acuzată că îşi creşte nepotul de 5 ani în mizerie şi bătăi (FOTO/VIDEO) Recomandat

Vineri, 09 August 2019 15:24
Publicat în Știrea zilei

Anchete la Poliţia şi Protecţia Copilului din Galaţi după ce, în spaţiul public, au apărut informaţii şi imagini care lăsau să se înţeleagă că un copil de 5 ani, care locuia cu o bătrână din familie, ar fi agresat şi lăsat în voia sorţii. Vecinii bătrânei, străbunica băiatului, susţin acest lucru. "L-am găsit cu căpuşe în cap. I-au scos vecinii căpuşele, l-au dezinfectat, au încercat să il ajute. De câte ori am fost la bătrână şi i-am spus «Mamaie, este murdar, de ce îl baţi?», doamna ne spunea că ne cheamă la Tribunal. Când iese să îl cheme în curte el ţipă ca din gură de şarpe. Copilul ştie că dacă îl cheamă în curte va fi bătut. Băiatul are 5 ani, nu ştie să vorbească, nu merge la grădiniţă, nu are certificat de naştere şi, în plus, bătrâna primeşte oameni ai străzii în curte, în casă. Cum să trăiască aşa un copil de 5 ani?!", spunea o vecină.

Casa în care locuiesc cei doi este dărăpănată, nu are lumină în toate camerele, dar bătrâna consideră că are condiţii să crească copilul, că îl iubeşte. "A venit mama lui cu poliţia şi l-a luat. Cum să bat eu copilul? Este un copil vesel, ţipă, se joacă. Eu îl cresc de la o lună. Şi mama îl vrea, dar a fost aşa cum a fost. Eu i-am spus că îl cresc eu şi aşa a rămas. Vecinul a făcut reclamaţie, că ţipă, că eu nu îl educ. Nu merge la grădiniţă, din toamnă va merge cu mama lui, cu actele, că acolo îi trebuie actele, analizele, certificatul de naştere. Copilul ţipă, se joacă cu puii, cu căţeii, şi de aceea a făcut reclamaţie. Am condiţii aici, cum să nu am!", spunea Ecaterina Palade, străbunica băiatului.

Poliţia şi Protecţia Copilului au demarat anchete

Prima măsură după deschiderea anchetei sociale a fost ca băiatul să fie înapoiat mamei. "În prezent, copilul a fost preluat de la străbunica sa şi, conform cererii mamei care a refuzat instituirea unei măsuri de protecţie, copilul se află acum alături de mamă şi de ceilalţi fraţi ai săi. Condiţiile de la domiciliul mamei permit, în acest moment, ca acest copil să rămână împreună cu familia. Mama va primi sprijinul şi consilierea noastră, iar cazul va fi monitorizat îndeaproape în perioada următoare. Ancheta socială presupune evaluarea cazului multi-dimensional, din punct de vedere al tuturor surselor de care beneficiază familia", a precizat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Poliţiştii anchetează şi ei cazul. "În continuare, poliţiştii efectuează verificări pentru a constata dacă în acest caz a fost săvârşită sau nu vreo infracţiune", a declarat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. Deocamdată copilul rămâne la mama de care a fost separat deoarece, iniţial, străbunica s-a oferit să îl crească pentru a o mai ajuta pe mamă, apoi copilul nu a mai fost înapoiat şi s-a ajuns la această situaţie.

FOTO şi VIDEO mai jos!

Sursa foto/video: Facebook

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu