Strada Brăilei intră în reparaţii capitale Recomandat

Sâmbătă, 09 Februarie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În urmă cu mai bine de 6 ani, cea mai tranzitată arteră de circulaţie din municipiul Galaţi, strada Brăilei, a scăpat de panourile publicitare care împânzeau scuarul, datorită unei legi iniţiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (Citeşte AICI), apoi, în 2018, Primăria Galaţi a supus consultării publice "Regulamentul privind amplasarea mijloacelor de publicitate în municipiul Galaţi" prin care sunt stabilite zonele de publicitate restrânsă, zonele de publicitate lărgită, amplasamentele şi categoriile de mijloace de publicitate admise pentru fiecare dintre zone, în care se arată că "pe tronsonul străzii Regiment 11 Siret c/c strada Brăilei - până în dreptul blocului I2 aferent Palatului de Justiţie Galaţi", panourile publicitare sunt interzise (Citeşte AICI).

Astfel, zona a fost aerisită, iar această acţiune a municipalităţii a readus speranţa gălăţenilor că vor avea o stradă principală aşa cum merită un oraş care se pretinde a fi la standarde UE şi de "Smart City". Iată, că acum, în 2019, gălăţenii vor putea scăpa de trotuarul "ridat" de trecerea timpului, iar şoferii vor putea circula pe o şosea în adevăratul sens al cuvântului, deoarece anul acesta strada Brăilei întră în reparaţii generale, după cum anunţă primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Vom începe, anul acesta, lucrările de modernizare a celei mai importante artere de circulaţie din oraş. Strada Brăilei va fi refăcută, de la intrarea în oraş dinspre Tecuci până la Potcoava de Aur, fiind o componentă a amplului nostru program de modernizare a municipiului Galaţi. Vom interveni atât pe porţiunea carosabilă, cât şi pe trotuare. Am început cu refacerea scuarului de pe strada Brăilei, regândit din punct de vedere peisagistic. Înainte de toate vom înlocui conducta magistrală de apă din subteran, fiind făcute deja primele săpături. Strada Brăilei astfel modernizată va face legătura între intrările în oraş, sistematizate şi ele, şi centru, aflat în proces de transformare", spune edilul oraşului, Ionuţ Pucheanu.

Plantele au fost problema

Legat de refacerea scuarului, Monitorul de Galaţi a relatat despre acest "lifting" al străzii Brăilei (Citeşte AICI), din luna mai 2018, când primarul declara că a găsit o soluţie de a economisi mulţi bani din bugetul local şi de a investi în carosabil. Cum? Prin amplasarea unor insule cu plante perene care nu necesită să fie schimbate anual, astfel banii care ar fi fost cheltuiţi pe flori să fie reorientaţi în întreţinerea şoselei. "Am demarat lucrările pentru reamenajarea scuarului de pe strada Brăilei. Segmentul pe care se intervine acum, cel cuprins între Inelul de Rocadă şi Palatul de Justiţie, reprezintă doar prima etapă din proiectul amplu de refacere a străzii Brăilei pe toată lungimea sa, implicit partea carosabilă. Acum se lucrează la schimbarea bordurilor, multe dintre ele fiind deteriorate. Apoi va fi reamenajat tot spaţiul verde, va fi montat sistem de irigaţii şi vor fi amplasate insule cu plante perene care sunt rezistente şi care nu trebuie schimbate anual. În felul acesta economisim o bună parte din banii bugetului local pe care îi vom putea reorienta către alte lucrări, cum ar fi spre exemplu întreţinerea carosabilului", spunea Ionuţ Pucheanu, în luna mai 2018.

Se pare că după aproape un an, faptul că Primăria nu a mai dat bani pe plante, a fost o idee bună, dat fiind faptul că lucrurile au început să se mişte şi strada Brăilei are o şansă să fie circulată în condiţii decente, însă, rămâne de văzut când.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu