Strada Domnească va fi modernizată integral cu bani din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii Recomandat

Luni, 06 Mai 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a anunţat deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea solicitărilor pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, începând cu 02 mai 2019. Începând cu această dată, primăriile pot depune proiecte destinate comunităţilor în domenii prioritare precum sănătate, educaţie, apă şi canalizare, reţea de energie electrică şi reţea de gaze, înfrastructura de transport, salubrizare, reţea de iluminat public, etc.
De la Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi am aflat că şi municipiul nostru este în plin proces de pregătire a două proiecte de anvergură ce vor fi depuse pentru finanţare din acest fond şi care vizează modernizarea străzii Domnească în integralitatea ei, precum şi modernizarea bulevardului George Coşbuc, până la Patinoar, deoarece acesta este limita până la care poate fi făcută investiţia. Bucata de drum de la Patinoar până la Spitalul de Infecţioase va intra în reabilitare pe un alt poiect cu fonduri europene.
Fondul de Dezvoltare şi Investiţii este destinat finanţării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiţii sau lucrări de întreţinere şi reparaţii curente ale primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educaţie, apă şi canalizare, reţea de energie electrică şi reţea de gaze, înfrastructura de transport, salubrizare, reţea de iluminat public, precum şi în alte domenii. Fondul se utilizează şi pentru proiecte de investiţii ale universităţilor: construcţia şi modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spaţiilor de masă şi cazare pentru studenţi şi a centrelor de conferinţă. Valoarea totală a FDI este echivalentul în lei a 10 miliarde de euro, calculat la data întrării în vigoare a OUG 114/2018. Programul se va derula pe o perioadă de 20 de ani.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu