Străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, modernizate cu 18 milioane de euro Recomandat

Marți, 05 Martie 2019 14:15
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Două artere importante ale municipiului Galaţi, strada Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, graţie unei investiţii cu fonduri europene şi finanţare de la bugetul local. Primăria municipiului Galaţi a anunţat marţi, 05 martie 2019, că achiziţia publică având ca obiect "Modernizare linii de tramvai şi carosabil strada Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918" s-a încheiat, oferta declarată câştigătoare fiind cea depusă de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Citadina 98 SA - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251 lei (fără T.V.A.), adică aproape 18 milioane de euro. Valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără T.V.A.), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251 lei (fără T.V.A.). Termenele pentru serviciile de proiectare sunt prevăzute a fi de două luni şi pentru execuţia lucrărilor, 16 luni.

Ionuţ Pucheanu: "Încă un proiect major de investiţii al municipalităţii dedicat infrastructurii oraşului"

"Alături de proiectul de extindere şi modernizare a Drumului de Centură, pe care îl derulăm în parteneriat cu Consiliul Judeţean, modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918 reprezintă încă un proiect major de investiţii al municipalităţii dedicat infrastructurii oraşului. Urmează să semnăm în curând contractul de finanţare şi să demarăm efectiv proiectul. Una dintre priorităţile actualei administraţii este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanţare şi a atrage cât mai mulţi bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiţii în toate domeniile - infrastructură, transport public în comun, sănătate, educaţie, cultură, social etc.", spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Pentru prima dată, liniile şi căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate

Proiectul prevede lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere: realizarea de straturi asfaltice noi, crearea de noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, realizarea de piste pentru biciclişti, marcaje şi indicatoare rutiere noi, montarea de butoni reflectorizanţi în zonele cu risc de producere a acccidentelor rutiere sau stâlpi de ghidaj pe porţiunile de traseu în care vizibilitatea este îngreunată pe timp de noapte. În plus, vor fi amenajate, pe o lungime de minimum 25 de metri, şi străzile laterale care interesectează cele două artere. De asemenea, pentru prima dată, liniile şi căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate, fiind prevăzute lucrări de înlocuire a acestora, amenajare de peroane pentru călători prevăzute cu gard de protecţie şi indicatori de staţii, precum şi montarea de adăposturi pentru călători. Amplul proiect de infrastructură vizează şi modernizarea iluminatului public stradal, dar şi introducerea în subteran a reţelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv). Totodată, se vor executa lucrări edilitare pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu