13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trăgea în trecători ca să se amuze
Trăgea în trecători ca să se amuze
Momente de groază, ieri, pentru trecătorii din zona complexului Flora, când dintr-un Audi un bărbat s-a apucat să tragă în trecători, scoţând un pistol pe geamul maşinii. O femeie în vârstă de 27 de ani din Galaţi, Katy, care se plimba pe stradă împreună cu soţul şi o amică, a fost împuşcată în gleznă cu un pistol cu bile şi gaze. „Pur şi simplu mă plimbam când am simţit o arsură la picior. Dintr-o maşină a tras cineva, apoi au plecat în trombă. Au mai tras şi în alte două persoane, dar nu le-au nimerit. Mi-e şi frică să merg pe stradă, mă gândesc să îmi iau şi eu un pistol ca să mă apăr. Nici nu le-a părut rău măcar. Mă simt însă mai bine că i-au prins jandarmii, dar acum, cu reducerile astea de personal, nici nu ştiu ce să mai cred. Eu nici nu ştiam dacă au pistol adevărat sau unul fals, pur şi simplu am înlemnit când s-a întâmplat totul. Mi se pare anormal să tragă aşa, cineva, din senin, în tine, pe stradă, când te plimbi”, spunea femeia în care s-a tras.
Pe baza semnalmentelor maşinii, trimise de victimă pe 112, jandarmii au oprit autovehiculul undeva în zona Barierei. Maşina din care s-a tras în zona Flora a fost oprită chiar în momentul în care cel care a tras, Valentin Jarcă, de 21 de ani, îndrepta arma spre altă persoană. Acesta s-a dezvinovăţit în faţa jandarmilor spunând că cel spre care îndrepta arma era un amic şi voia doar să glumească cu el.
„Era un prieten, în glumă am îndreptat arma. În rest, nu ştiu să fi rănit pe cineva, am tras şi eu... aşa, în glumă”, spunea Valentin Jarcă. Şoferul maşinii şi totodată proprietar al pistolului, George Şerban, spune că nu l-a putut opri pe amicul lui să tragă. „Eu eram atent la drum. Am văzut că deschisese geamul, dar degeaba, nu l-am putut opri”, a spus George Şerban. Cei doi s-au ales cu dosar penal.
„În momentul în care au fost opriţi, cei din maşină mai aveau arma asupra lor. S-au întocmit acte premergătoare urmăririi penale”, a declarat Costin Barbu, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Articole înrudite