19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un proiect în premieră pentru Galaţi: Şcoala nr. 5 din Micro 17 devine „şcoală verde”, cu bani din PNRR - FOTO
Un proiect în premieră pentru Galaţi: Şcoala nr. 5 din Micro 17 devine „şcoală verde”, cu bani din PNRR - FOTO

Primăria municipiului Galaţi informează că proiectul prin care Şcoala nr. 5 va deveni „şcoală verde” a primit aprobare pentru finanţare în cadrul PNRR. Valoarea proiectului este de aproximativ 9 milioane de lei.
Este un proiect în premieră pentru Galaţi. Şcoala, situată în cartierul Micro 17, va avea profilul unei unităţi de învăţământ care creează un mediu sănătos şi care favorizează educaţia concomitent cu economisirea resurselor, generarea de energie electrică şi folosirea de tehnologii ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră. „Şcolile verzi“ reduc consumul de energie şi apă, de combustibili fosili, colectează separat deşeurile şi protejează mediul. Aceste unităţi protejează sănătatea elevilor şi a profesorilor prin asigurarea unui mediu interior curat şi sănătos, precum şi prin furnizarea de programe şi servicii pentru o bună nutriţie şi activitate fizică. „Şcolile verzi“ îi învaţă pe elevi despre durabilitate şi mediu.
Principalele lucrări la Şcoala nr. 5 vizează: refacerea izolaţiei termice, modernizarea instalaţiilor pentru producerea căldurii şi apei calde, utilizarea surselor regenerabile de energie, instalarea sistemelor inteligente pentru monitorizarea confortului energetic, instalarea de corpuri de iluminat ecologice. De asemenea, se vor face lucrări exterioare pentru un traseu sportiv-aplicativ, loc de joacă senzorial, două foişoare şi o seră.
Prin implementarea proiectului este de aşteptat ca reducerea consumului de energie să fie de circa 60%. Iar reducerea emisiilor de CO2 să fie de peste 70%.
Totodată, investiţia este necesară în vederea completării formării cadrelor didactice în problematica schimbărilor climatice prin dezvoltarea unui program coerent de formare adresat întregului personal al şcolii şi al cadrelor didactice.
Proiectul a parcurs principalele etape de aprobare, urmând semnarea contractului de finanţare, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite