04 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Universitatea Dunărea de Jos Galaţi reabilitează Stadionul Portul Roşu
Universitatea Dunărea de Jos Galaţi reabilitează Stadionul Portul Roşu

Universitatea Dunărea de Jos Galaţi va moderniza şi reabilita stadionul Portul Roşu în următorii doi ani, astfel încât baza sportivă să fie din nou un loc în care sportivii să aibă condiţii decente pentru antrenamente, dar şi pentru desfăşurarea unor competiţii.
Lucrările de reabilitare vizează refacerea suprafeţei de joc, gazon, instalaţie de irigare a gazonului, nocturnă, dar se va investi şi în tribune, vestiare, dotări, echipamente, etc. Sumele investite se vor ridica la aproximativ 3 milioane de euro, pe care Universitatea încearcă să le obţină prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană, acum derulându-se etapa în care sunt făcute demersurile pentru obţinerea tuturor avizelor legale necesare desfăşurării lucrărilor. ”Avem depuse în vederea evaluării două proiecte europene de amploare, iar reabilitarea Stadionului Portul Roşu face parte dintr-unul din aceste proiecte care se ridică, în total, la 6,7 milioane de euro. O parte din aceşti bani sunt destinaţi dotărilor pentru laboratoarele Universităţii, iar 3 milioane de euro vor fi alocaţi reabilitării stadionului”, ne-a declarat prorectorul Universtităţii Dunărea de Jos, Cezar Bichescu. Întrebat ce se va întâmpla dacă Universitatea nu va obţine finanţare europeană pentru acest obiectiv, Cezar Bichescu ne-a spus că investiţiile vor fi făcute oricum, ori din venituri proprii ale instituţiei, ori cu finanţare de la bugetul de stat, ori ambele variante cumulate şi se speră ca în doi ani de zile lucrările de reabilitare să fie finalizate în totalitate.
De altfel, în vara anului trecut, Universitatea şi-a înfiinţat propria echipă de fotbal ACS Universitatea Dunărea de Jos în dorinţa de a continua tradiţia fostului Club Sportiv Universitar (CSU) Galaţi, club de fotbal care în 1976 a jucat finala Cupei României cu Steaua şi participantă în cupele europene. Echipa CSU Galaţi a fost desfiinţată în 1982, când a fuzionat cu FC Dunărea Galaţi, rezultând echipa Dunărea CSU.
Stadionul Portul Roşu este în administrarea instituţiei universitare gălăţene din anii '90, iar din anul 2005 a intrat cu acte în proprietatea Universităţii.

Articole înrudite