21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE: «Nu există nici un risc să cadă podul de la Brăila!» CNAIR, prima reacție în scandalul cu şuruburi (FOTO/VIDEO)
UPDATE: «Nu există nici un risc să cadă podul de la Brăila!» CNAIR, prima reacție în scandalul cu şuruburi (FOTO/VIDEO)

După ce imagini cu şuruburi nestrânse scoase cu uşurinţă la podul de la Brăila s-au viralizat pe internet, şi despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "VIDEO: Şuruburi scoase ca la "alba-neagra" pe podul de la Brăila", Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR SA explică situaţia şi anunţă că deja au început lucrările pentru a verifica şi asigura şuruburile.

De asemenea, CNAIR precizează că lucrarea încă nu e predată, iar constructorul va face tot. "Nu există nici un risc să cadă podul, practic acele şuruburi nu ţin de structura de rezistenţă a podului, ţin de fixarea parapetului marginal al căii de rurale, doi la mână, nu exstă nici un risc ca în cazul în care un auto intră în acel parapet să cadă în Dunăre, după parapet mai există un trotuar sau o zonă de intervenţie de 3 m lăţime şi un alt parapet marginal. Acel pod este încă în posesia antreprenorului, podul nu a fost încă recepţionat, aşa că, până la recepţia finală, antreprenorul trebuie să rezolve toate necomformităţile. Pentru că vorbim de un constructor cu pretenţii şi cu blazon, este ruşinos să nu fii în stare să strângi nişte şuruburi pe care le poate strânge şi un muncitor necalificat, nu e vorba de inginerie aerospaţială aici pentru strângerea unor şuruburi la parapet, aşa că am vorbit cu antreprenorul să mai ia o dată la verificat toate şuruburile, să le strângă pe cele care sunt de strâns şi să le completeze pe cele care au dispărut", a precizat Alin Şerbănescu, CNAIR.

După cum se vede în video-urile de mai jos , nici asfaltul nu a fost reparat, tot valuri fiind pe carosabil. Situaţie despre care Monitorul de Galaţi a relatat încă din 11 august 2023, în articolul "Probleme la Podul peste Dunăre". *sursa video: amator

  • Galerie Video:
    • Video File:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite