23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Probleme la Podul peste Dunăre
VIDEO: Probleme la Podul peste Dunăre

De abia inaugurat în luna iulie a acestui an, Podul Suspendat peste Dunare începe deja să aibă probleme. Au apărut denivelari în asfalt în mai multe zone. 
”Sunt nişte deformări, e adevărat, le-am constatat, ştim de ele. Aici pot fi mai multe cauze. Una ar fi nerespectarea tonajelor, ştim că s-a circulat în zona respectivă cu supratonaj. Alta cauză ar fi  nerespectarea perioadelor în care au fost restricţii pe caniculă şi, cuplate, nerespectarea tonajelor cu nerespectarea restricţiilor pe căldură, pot duce la aceste deformări. Sau, şi aici am cerut să se facă o expertiză, o metodologie de aşternere a astfaltului care nu s-a potrivit acestui tip de pod. Şi la una dintre rampele podului, de la Jijila spre Brăila, poate fi o tasare la nivelul rampelor, vom vedea. Dar aceste probleme nu afectează tablierul podului. Aceste probleme mai apar la obiectivele de infrastructură noi, au o perioadă în care se mai tasează. Este în garanţie şi constructorul trebuie să intervină. Vom vedea dupa ce vom expertiza ambele probleme. Dacă este o problemă din construcţie o va remedia constructorul, iar dacă este vorba despre o problemă de întreţinere probabil că o vom remedia noi. Podul însă nu se va închide, nu există pericol pentru circulaţie”, a explicat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. 
Reprezentanţii CNAIR au precizat că referitor la tonaj, atât poliţia, cât şi cei care verifică tonajele ar trebui să intervină mai mult în zona podului. 
Totuşi, la inaugurare nu s-a spus că există o restricţie de tonaj.


Articole înrudite