22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Spiderman de Galaţi, din nou după gratii. Prins în flagrant după o spargere pe str. Oltului (UPDATE)
VIDEO: Spiderman de Galaţi, din nou după gratii. Prins în flagrant după o spargere pe str. Oltului (UPDATE)

UPDATE: După prezentarea la Judecătoria Galați, instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

..............................................................................

În perioada august - septembrie 2022, la nivelul Poliţiei Municipiului Galaţi s-au sesizat mai multe infracţiuni de furt din locuinţă privind sustragerea a diferite bunuri şi valori, având ca mod de operare - escaladarea tronsonului de la bloc şi forţarea geamului de la baie.

În cadrul cercetărilor efectuate în aceste cauze, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi au obţinut date şi informaţii despre persoana bănuită de comiterea infracţiunilor menţionate, iar în data de 03 noiembrie 2022, în jurul orei 17.30, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Galaţi şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au prins în flagrant delict un bărbat de 43 ani, din municipiul Galaţi, la scurt timp după ce acesta a părăsit un apartament de la etajul 1, situat într-un bloc de locuinţe pe strada Oltului, unde pătrunsese în prealabil, pe geamul de la baie, prin escaladarea tronsonului blocului. VEZI VIDEO, mai jos!
În momentul depistării, bărbatul de 43 ani avea asupra sa diferite valori, inclusiv bijuterii, precum şi o şurubelniţă pe care ar fi folosit-o la forţarea închizătorii geamului de la baie.
Cel în cauză a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Galaţi în vederea continuării activităţilor de cercetare, iar în urma administrării probatoriului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a acestuia, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea corespunzătoare.
Pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanei bănuite de comiterea faptelor de furt din locuinţe, care a fost eliberată din penitenciar în luna iulie 2022 pentru comiterea unor fapte similare, atât în perioada 2011-2012, respectiv în anul 2017, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au primit sprijin de specialitate de la poliţişti din cadrul I.G.P.R. - Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi ai specialiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic Galaţi.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celui în cauză, recuperării prejudiciului cauzat şi a dispunerii măsurilor legale necesare.
Bărbatul este cunoscut drept "Spiderman de Galaţi", iar Monitorul de Galaţi a mai relatat despre "personaj" în articolul "„Spiderman” de Galaţi - spărgător în serie".


Articole înrudite