Ziua Pompierilor marcată la Galaţi (FOTO) Recomandat

Vineri, 13 Septembrie 2019 17:18
Publicat în Știrea zilei

Ca în fiecare an, la 13 septembrie, pompierii marchează momentul în care cei 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au înnobilat prin jertfa lor din Dealul Spirii, fiinţa Statului Naţional Român, ţinând piept cu preţul propriei vieţi forţelor otomane venite să curme aspiraţiile de libertate ale Revoluţiei Române.

La Galaţi, Ziua Pompierilor din România, a fost marcată printr-un ceremonial militar, care s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. La festivitate au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, şefi şi comandanţi ai Garnizoanei Galaţi, ai Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică - ATOP, cadre active şi în rezervă ale Inspectoratului. În cadrul ceremoniei au fost avansaţi la gradul următor înainte de termen un ofiţer şi cinci subofiţeri. Înaltpreasfinţia Sa, Casian al Dunării de Jos, a condus ceremonialul religios cu ocazia festivităţilor organizate pentru această zi, oferind un binevenit cuvânt de învăţătură tuturor şi apreciind voluntariatul ca una din marile valori ale societăţii omeneşti. Invitaţii pompierilor de la Asociaţia Persoanelor cu Handicap "Sporting Club" Galaţi au fost plăcut surprinşi de încurajările oferite de Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul evenimentului, elevii Şcolii Gimnaziale nr. 3 Galaţi şi cei de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" au primit diplome de merit pentru câştigarea primului loc pe ţară la concursul "Cu viaţa mea apăr viaţa", susţinut la Deva în vara acestui an. Diplome de recunoştinţă au primit şi partenerii pompierilor în proiectul "Drumul Generalului Eremia Grigorescu", Didel Bădărău, Asociaţia Frontiera Galaţeană, şi Odi Iulian.

După defilarea detaşamentului de onoare compus din cadre ISU Galaţi şi onorul prezentat de Fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi, militarii detaşamentului de pompieri Galaţi au desfăşurat exerciţii demonstrative în curtea subunităţii, aplaudaţi de copiii şi elevii prezenţi. Ziua de 13 septembrie a fost şi o zi a porţilor deschise, dedicată tuturor care au dorit să vadă tehnica de luptă nouă a pompierilor gălăţeni, alături de replici ale vechilor care de stingere ale pompierilor. În cadrul unităţii, a fost amenajat şi un punct de informare preventivă.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu