Zona Potcoava de Aur-Trei Star intră în modernizare (FOTO) Recomandat

Luni, 22 Martie 2021 12:59
Publicat în Știrea zilei

În scurt timp vor demara lucrările pentru modernizarea zonei cuprinse între Potcoava de Aur şi Trei Star, întrucât amplasamentul a fost deja predat şi urmează organizarea de şantier, informează Primăria municipiului Galaţi. „Continuăm modernizarea zonei centrale a oraşului. Aşa cum am promis, şi zona cuprinsă între Potcoava de Aur şi Trei Star va primi o nouă înfăţişare. Este pentru prima dată când se intervine masiv pentru punerea în valoare a centrului, în condiţiile în care municipiului i-au lipsit până de curând un centru modern civic“, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit municipalităţii, este vorba despre modernizarea şi reabilitarea zonelor care vor fi transformate în scuaruri urbane; amenjarea spaţiilor verzi existente care prin reconfigurare îşi vor mări suprafaţa şi dotarea acestora cu sisteme de irigaţii automatizate; plantări de arbori; înlocuirea mobilierului urban; reabilitarea reţelelor electrice şi a iluminatului public funcţional şi arhitectural; realizarea unei fântâni arteziene moderne pe amplasamentul celei vechi, inclusiv a instalaţiilor şi a echipamentelor hidraulice; realizarea infrastructurii pentru coborârea în subteran a sistemului de curenţi slabi. Aleile vor fi pavate cu dale din granit, vor avea spoturi de lumini şi se va amenaja şi o pistă pentru biciclişti. Amenajarea peisagistică urbană şi arhitecturală va fi în concordanţă cu amenajarea din zona Potcoava de Aur. Lucrările din cadrul obiectivului „Amenajare str. Brăilei între str. Roşiori şi Potcoava de Aur - proiectare şi execuţie“ vor fi realizate de asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - BTFarch Ro Company SRL. BTFarch Ro Company - proiectant, care a avut o ofertă financiară de 10.557.534,30 lei fără TVA. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Reamintim că amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta“, „Potcoava de Aur“, „Piaţa Regală“, strada Domnească, Parcul „Mihai Eminescu“ şi Pasajul Dunărea. VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu