12 deţinuţi şi-au căutat de muncă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă: "Voi accepta orice loc de muncă numai să mă încadrez în societate" Recomandat

Vineri, 12 Aprilie 2019 16:59
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În premieră, în acest an, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată vineri, 12 aprilie 2019, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, eveniment despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Şomerii gălăţeni sunt aşteptaţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă", au participat şi 12 persoane private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Penitenciarul Galaţi a participat atât ca potenţial angajator, cu locurile la şcolile de profil, dar caută şi locuri de muncă pentru 12 deţinuţi. "Participăm şi cu oferta la şcolile de profil, dar şi cu 12 persoane private de libertate plasate în regim deschis. Acestea se află în custodia penitenciarului Galaţi, sunt în prag de liberare şi doresc să intre în contact cu angajatorii", a precizat insp. Simona Cozma, Penitenciarul de maximă Siguranţă Galaţi. Condamnaţi pentru tentativă la omor, loviri şi alte violenţe sau chiar conducere fără permis, deţinuţii speră să găsească locuri de muncă în construcţii, în confecţii metalice sau ca instalatori. "Sper să găsesc loc de muncă ca şi lăcătuş confecţii metalice, tâmplar. Am fost condamnat pentru ultraj şi pentru violenţe. De fapt voi accepta orice loc de muncă la care sunt calificat numai să îmi câştig existenţa, să mă încadrez în societate", a spus Costel Colchi, unul dintre deţinuţi.

Bursa a fost organizată atât la Galaţi cât şi la Tecuci. În ambele oraşe, 78 de agenţi economici au oferit 1.702 locuri de muncă vacante din care pentru cei cu studii superioare au fost 224 locuri şi pentru cei cu stdii medii, 1478 locuri. Numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă participante la eveniment a fost de 1.750, la Galaţi, 1.500 şi la Tecuci, 250. "Este multă lume, aşa că putem să spunem că este o acţiune reuşită. Avem multe locuri de muncă şi variate ca specializări", a precizat Cezar Năstase, director AJPFM Galaţi. Dintre persoanele participante au fost selectate în vederea încadrării un număr de 403 de persoane, iar patru persoane au fost încadrate în ziua Bursei. Domeniile cu cele mai solicitate ocupaţii au fost: activităţi de investigaţie şi protecţie, construcţii de clădiri, fabricare articole de îmbrăcăminte, activităţi de secretariat, servicii suport şi alte activităţi de servicii prestate în industria metalurgică, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu