21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
15 viitori jandarmi se şcolesc la Galaţi
15 viitori jandarmi se şcolesc la Galaţi

La numai câteva zile de la depunerea jurământului militar, elevii şcolilor militare de subofiţeri de jandarmi au sosit în unităţile operative, în vederea executării primului stagiu de practică.
"15 elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni şi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi "Grigore Al.Ghica" Drăgăşani au fost repartizaţi la Jandarmeria Galaţi, unde, în perioada 18 martie - 26 aprilie, vor lua contact cu meseria de jandarm şi vor cunoaşte o parte dintre atribuţiile instituţiei din care au ales să facă parte.
I-am întrebat care a fost motivul pentru care au ales o carieră în Jandarmeria Română, iar ei au răspuns că, din punctul lor de vedere, această meserie este una de vocaţie, care se pliază perfect pe ambiţiile şi idealurile lor profesionale, iar portul uniformei militare impune onoare şi respect.
Comandantul Jandarmeriei Galaţi, colonelul Florin Simionel, le-a urat bun venit în unitatea noastră şi i-a asigurat de întreg sprijinul colegilor, pentru a le uşura activitatea practică şi a le destăinui o parte dintre tainele carierei pe care au ales să o urmeze.
În perioada în care elevii se vor afla în unitatea noastră vor desfăşura activităţile specifice planului de practică, în cadrul subunităţilor de pază şi protecţie institutională din Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, fiind repartizaţi tutorilor profesionali, care vor contribui la completarea noţiunilor teoretice, cu noţiuni practice, aplicate, utile meseriei alese.
Stagiul de pregătire se va încheia cu o evaluare făcută de tutorii profesionali, evaluare care va reflecta şi modul în care elevii s-au implicat în activitatea de pregătire şi dorinţa lor de a învăţa", transmite Jandarmeria Galaţi.


Articole înrudite