19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
27 de ani de la trecerea moaştelor Sf. Apostol Andrei la Galaţi (FOTO)
27 de ani de la trecerea moaştelor Sf. Apostol Andrei la Galaţi (FOTO)

Oraşul Galaţi nu uită evenimentul cel mai mare din ultimii treizeci de ani din toată România, dar în special de la Iaşi şi Galaţi - venirea Sfintelor Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei, încreştinătorul românilor!
"Entuziasta primire a Sfintelor Moaşte, cu bunăvoinţa Preafericitului Părinte Patriah Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a făcut din Dunăre „cristelniţa poporului român”, iar din strada Domnească, până la Catedrala eparhială, o imensă biserică. Nu ştim altă noapte în priveghere totală ca în această sfântă întâlnire a Apostolului Andrei cu oraşul pe care îl ocroteşte. Şi Galaţiul a fost pentru o zi „capitala spirituală a României”. Din această cauză este bine să ne uităm pe 17 octombrie în calendarul eparhiei şi să aşezăm pe Sfântul Andrei în inimile, în sufletele şi în casele noastre, neuitându-i pe cei care, de la botez, prin viaţa lor, îi cinstesc numele. În aceste două zile, vor fi slujbe de ajutor de la Milostivul Dumnezeu pentru oraşul nostru, pentru Eparhia Dunării de Jos şi pentru pace în ţară şi în lume", transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
În această dimineaţă, marţi, 17 octombrie 2023, la ora 08.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa copiilor şi elevilor de la „Catedrala tineretului andreian” - biserica „Sfântul Andrei” de la Seminarul Teologic din Galaţi. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite