21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
3 zile de Folk la Dunăre în Grădina de var㠄Leonard”
3 zile de Folk la Dunăre în Grădina de var㠄Leonard”

Festivalul „Folk la Dunăre”, ajuns la cea de-a VII-a ediție, se va desfășura în perioada 10-12 septembrie, de la ora 19.30, în Grădina de var㠄Leonard”, care va deveni spațiul de artă folk timp de 3 zile pentru artiști consacrați ai genului, precum Mircea Vintilă, Emeric Imre sau Ducu Bertzi.
„Muzica folk este una de suflet pentru români, deoarece îmbină armonios vocile puternice, poezia, mesajul și linia melodică. Publicul de toate vârstele se regăsește cu ușurință în muzica folk și participă cu totul la spectacol, ceea ce transformă concertele în stări adevărate”, spun organizatorii.
Pe 10 septembrie, vor concerta Raul Cârstea, Marius Bațu și Mircea Vintilă, urmați în a doua zi de festival, pe 11 septembrie, de Maria Gheorghiu & Radu Grațianu, trupa Ecoul (Magda Pușkaș și Sorina Bloj) și Emeric Imre & Marius Roje. Ultima zi de festival, 12 septembrie, aduce în fața publicului artiștii Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman și Ducu Bertzi, care vor încheia festivalul din acest an.
„Cu o ureche către trecut și cu un ochi spre viitor, festivalul «Folk la Dunăre» sau Danube Folk Festival s-a ținut de 6 ani, anul acesta ajungând la cea de-a șaptea ediție și atrăgând sute de spectatori. Muzica folk este muzica unei generații - generația Flower Power -, acea voce socială care poate fi în egală măsură și puternică și vindecătoare. Prin ludic și seraficitate, genul folk ajunge nu doar la aparatul critic de receptare (publicul), ci inclusiv la inima și sufletul spectatorului, printr-o atmosferă muzicală intimă”, transmit organizatorii.
Prețul biletului întreg este de 32,4 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei. Abonamentul pentru cele 3 zile de festival costă 64,8 lei. Biletele pot fi achiziționate online accesând link-ul https://www.blt.ro/folk-la-dunare-editia-vii.html sau de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.


Articole înrudite