05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Universitatea “Dunărea de Jos” scoate la concurs 265 de locuri la învăţământul cu frecvenţă redusă şi 185 de locuri la învăţământul la distanţă (IDD). Cele mai multe locuri au fost alocate Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde la specializările Marketing şi Management sunt disponibile 100 de locuri la învăţământul la distanţă şi alte 100 la Finanţe şi Contabilitate, însă la învăţământul cu frecvenţă redusă. La Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Litere au fost distribuite alte 150 de locuri la IDD şi învăţământ cu frecvenţă redusă. Tinerii pot opta şi pentru Facultatea de Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu (50 de locuri) şi Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (40 de locuri).
În perioada 7-25 septembrie vor avea loc înscrierile, iar pe 26 septembrie se vor afişa rezultatele. Începând cu 27 septembrie va avea loc redistribuirea candidaţilor la specializările unde nu s-a format o grupă de studii de minim 30 de candidaţi, pe baza opţiunilor din fişa de înscriere sau la cerere, urmând ca pe 28 septembrie să se afişeze rezultatele finale. În cazul în care vor exista candidaţi cu medii egale, notele de la Bacalaureat la anumite materii vor face diferenţa.
12 locuri cu bursă pentru tinerii din Republica Moldova
La admiterea care începe pe 7 septembrie, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi pune la dispoziţia tinerilor de origine română din Republica Moldova care au diploma de bacalaureat obţinută în România 12 locuri bugetate (dintre care 10 cu bursă). Acestea sunt repartizate astfel: Facultatea de Ştiinta şi Ingineria Alimentelor - Inginerie şi Management – 2 locuri cu bursă, Ştiinţa Mediului – 2 locuri cu bursă, Facultatea de Medicină şi Farmacie - loc fără bursă, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 2 locuri cu bursă, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (Ştiinţe Administrative) – 3 locuri cu bursă, 1 loc fără bursă şi Drept – 1 loc cu bursă. În total au fost disponibile 20 de locuri, opt dintre ele fiind ocupate în sesiunea de vară. Doritorii vor da concurs, exact ca şi studenţii români.


Articole înrudite