01 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Momente cruciale ale Taberei de Sculptură în Metal, surprinse de fotografi
Momente cruciale ale Taberei de Sculptură în Metal, surprinse de fotografi
Încheierea celei de-a VI-a Taberei de Sculptură în Metal a fost marcată prin expoziţia de fotografie „Foto - Document” deschisă vineri seara la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi. Imaginile au fost realizate de Simona Andrei, Cornel Gingăraşu şi Marcel Marcu, în timpul desfăşurării Taberei de Sculptură.
Cei şapte artişti care au dat viaţă pieselor din metal sunt Relu Angheluţă, Mihaela Brumar, Eduard Constandache, Sorina Fador Vădeanu, Cosmin Saulea, Gheorghe Terescenco, Adrian Vădeanu. Astfel, fiecare mişcare a lor a fost surprinsă de fotografi.
„Ce s-a întamplat în această perioadă la Muzeul de Artă Vizuală a depăşit cu mult orice închipuire a ceea ce înseamnă actul de creaţie. Nu întâmplător sunt prezenţi şi cei trei artişti fotografi. Ei sunt aici pentru că rodul muncii lor este acum expus. Este vorba de acest cuplaj foto – o parte reprezintă fotografie artistică, o parte fotografia de tip document. Fiind un moment crucial pentru Tabăra de Sculptură în Metal, am marşat mai mult pe zona de fotografie document pentru că am vrut să se înţeleagă ce a însemnat munca lor – de la căutarea fierului vechi din mormane, până la retuşări de ultimă oră”, a explicat Dan Basarab Nanu, directorul instituţiei.
Piesele încă mai pot fi admirate în curtea din spatele Muzeului, acestea urmând a fi amplasate prin oraş şi apoi vopsite. Una dintre piese va fi montată pe spaţiul verde din zona băncilor, iar celelalte în jurul Facultăţii de Mecanică.

Articole înrudite