5 locuri din România care merită vizitate Recomandat

Vineri, 31 Iulie 2020 11:31
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această vară cel mai probabil concediul îl vom face în interiorul țării, motiv pentru care am decis să vă prezentăm 5 locuri din România care merită vizitate măcar o dată în viață.

Recomandările noastre despre cele 5 locuri din România care merită vizitate sunt următoarele:

  • 1. Maramureș - Este o zonă aparte a țării noastre, în care simți că te întorci la tradiții și uiți de agitația zilnică. Ai o mulțime de locuri de vizitat, iar oamenii sunt foarte primitori. Dacă ajungi în zonă, iți recomandăm să vezi Cimitirul Vesel de la Săpânța, Memorialul Durerii de la Sighetul Marmației, Mănăstirea Bârsana, să faci o plimbare cu Mocănița, să ajungi la cascada Cailor și să faci o drumeție în Parcul Național din Munții Rodnei. De asemenea, satul Breb iți oferă un peisaj idilic, astfel că ar trebui să fie pe lista ta. Per total, după o vizită în Maramureș vei ieși cu bateriile încărcate și cu o stare de spirit mai bună.
  • 2. Castelul Bran - E un loc fascinant care atrage sute de mii de turiști anual, mulți dintre ei străini. Dacă vrei să afli mai multe despre legenda lui Dracula, Castelul Bran este locul potrivit pentru tine. Mulți străini când aud de România se gândesc la Dracula, iar mitul său este atât de puternic încât s-au făcut filme și seriale, jocuri video și inclusiv un joc de păcănele foarte popular care îi poartă numele legendarului personaj. Dacă mergi la Bran, mai poți face excursii și în localitățile din zonă, precum Moeciu, Râșnov sau Zărnești, dar și multe drumeții montane.
  • 3. Vatra Dornei - Este una dintre cele mai vechi stațiuni turistice din România, care pe vremuri atrăgea cei mai înalți oameni din stat. Oamenii veneau în valuri la Vatra Dornei pentru băi, dar orașul se bucură în continuare de popularitate, atât vara, datorită peisajelor superbe, cât și iarna, datorită pârtiei de schi. În plus, mulți pensionari merg aici la tratament. Dacă mergi vara, poți face drumeții montane, alpinism, rafting pe Bistrița și te poți da cu tiroliana. De asemenea, parcul central din Vatra Dornei este unul dintre cele mai frumoase din România. În Vatra Dornei se află și cel mai vechi cazino din țara noastră, dar acesta este momentan într-un proces de restaurare și nu poate fi vizitat. După ce va fi gata, el va fi transformat în muzeu.
  • 4. Clisura Dunării - Situată în Sud-Vestul țării, Clisura Dunării iți oferă o serie de peisaje care iți vor tăia răsuflarea. Dacă vei face o vacanță aici, trebuie neapărat să vezi Cazanele Dunării, locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României. De asemenea, Chipul lui Decebal, situat între localitățile Eselnița și Dubova, trebuie văzut neapărat, fiind o operă impresionantă cu o înălțime de 55 de metri. Tabula Traiana, Peștera Veterani, Insula Ostrov și Parcul Național Porțile de Fier sunt și ele obiective turistice care merită văzute.
  • 5. Delta Dunării - Foarte aproape de Galați găsim Delta Dunării, care se întinde pe o suprafață de 4.152 de kilometri pătrați și formează cea mai mare rezervație uneda din Europa, dar și singura deltă fluvială din lume. Excursii în localități precum Murighiol, Jurilovca, Mila 23 sau Sfântu Gheorghe te vor face să te rupi de cotidian și iți vor arăta că viața poate fi trăită și altfel, într-un ritm mai încet, dar în mijlocul naturii. În Deltă vei avea ocazia să mănânci pește proaspăt pescuit, dar și să vezi pelicani, cormorani, albatroși și egrete. De altfel, în Delta Dunării se află peste 1.200 de specii de copaci și plante și peste 100 de specii de pești, dar și cea mai bogată faună ornitologică din Europa. Din această vară, permisele de acces în Deltă se cumpară online.
  • Mai multe din această categorie:

    Lasă un comentariu