A fost actualizată lista ţărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde) Recomandat

Miercuri, 24 Iunie 2020 17:48
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform Hotărârii nr. 31 din 22.06.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 23.06.2020, ora 00:00, a intrat în vigoare lista actualizată a statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare.

Astfel, începând de marţi, ZONA VERDE din care pot veni în România persoane asimptomatice şi care nu vor intra în carantină sau izolare cuprinde următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă). Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

ZONĂ GALBENĂ (izolare la domiciliu 14 zile/carantină) - Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă. Măsura de exceptare se aplica doar Statelor din zona UE şi SEE. În urma consultărilor la nivelul Statelor Membre se va decide mecanismul de includere a Statelor Terţe pentru măsura de exceptare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu