A fost desemnat cel mai bun poliţist local din Galaţi Recomandat

Vineri, 20 Mai 2022 12:29
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Locale, eveniment care, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010, este marcat în fiecare an pe data de 21 mai, la Galaţi instituţia de ordine publică a organizat o serie de acţiuni la nivelul comunităţii.

Astfel, în perioada 04 – 16 mai 2022, în zece unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Galaţi s-a derulat campania „Educaţie pentru circulaţie şi un oraş curat”, prilej cu care au avut loc activităţi cu caracter educativ şi preventiv. Oamenii în uniformă le-au prezentat şcolarilor, elevii din învăţământul primar, în jur de 500 la număr, regulile pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni, precum şi de modul în care trebuie să se comporte pentru a trăi într-un oraş curat. La finalul campaniei, pentru că a răspuns corect la cele 20 de întrebări prinse într-un chestionar, o elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 12 a primit drept premiu din partea Poliţia Locală, o bicicletă.

Calendarul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Locale – 2022 a continuat pe data de 11 mai 2022, cu o acţiune de ecologizare în Parcul Selgros, alături de studenţii Facultăţii de Drept – Universitatea Danubius, iar pe data de 13 mai, în parteneriat cu Cinematograful Prof. Ioan Manole, peste 100 de copii au fost invitaţi să vizioneze un film de animaţie. Pe data de 17 mai, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au participat la o acţiune de donare de sânge la Centrului Regional de Transfuzii, reprezentanţii instituţiei de ordine publică arătând şi prin acest mod că sunt aproape de comunitatea locală.

Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Locale s-au încheiat pe data de 19 mai 2022 cu un eveniment care a avut loc în sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Într-un cadru festiv şi în prezenţa a numeroşi invitaţi (autorităţi publice locale, reprezentanţii structurilor MAI, instituţii publice) a fost oferit din partea municipalităţii, respectând prevederile legale, „Însemnul comunităţii”. Distincţia, acordată ca recompensă poliţiştilor locali care s-au evidenţiat în îndeplinirea atribuţiilor, a misiunilor sau pe timpul acţiunilor organizate în zona de competenţă, a fost primită în acest an de poliţistul local Grigoriu Vladimir Ioan (foto ↑) care activează în cadrul Serviciului de Ordine Publică – Secţia nr. 2. De asemenea, pentru rezultatele deosebite obţinute în întreaga activitate, Auroritatea Teritorială de Ordine Publică a oferit 23 de diplome, informează instituția.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu